Justícia i Interior
Emergències

El Consell lamenta la desaparició de tres immigrants després de l’enfonsament d’una pastera davant de les costes d’Alacant

17/08/2023
  • La Generalitat prestarà el suport necessari a les víctimes d’aquesta tragèdia en l’àmbit de les seues competències
  • La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, mostra el seu compromís a lluitar contra la immigració il·legal i el tràfic criminal de persones per les màfies organitzades

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, i la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, es troben coordinant l’assistència i el suport que prestarà la Generalitat Valenciana a les persones rescatades després de l’enfonsament d’una pastera davant de les costes d’Alacant.

A aquest efecte, han contactat amb la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, amb Salvament Marítim i la Creu Roja d’Alacant amb la finalitat d’activar els mecanismes necessaris, públics i privats, per a prestar l’ajuda que cal a aquestes persones en necessitat.

En aquest sentit, el Consell lamenta les morts innocents i reitera la voluntat que té a lluitar, en l’àmbit de les seues competències, contra el tràfic il·legal de persones i contra aquells que l’emparen i l’afavoreixen.

Així mateix, Núñez ha expressat “la condemna del Consell al tràfic il·legal de persones” i ha instat el Govern de la nació a detindre els fluxos d’immigració il·legal, promoure l’enduriment de les penes contra les màfies i acabar amb les polítiques d’efecte crida que seguen cada any la vida de milers de persones.

En el matí d’aquest dijous s’han rescatat 14 immigrants, entre els quals, una xiqueta i un bebé, que es trobaven surant prop de les costes d’Alacant després de l’enfonsament de la pastera en la qual viatjaven.

Segons la informació disponible, serien 17 les persones que es trobarien en l’embarcació, tres de les quals es trobarien encara en parador ignorat (dues presumiblement mortes i una desapareguda). Unitats de Salvament Marítim, entre les quals s’inclou un helicòpter, han recollit els immigrants; els més greus s’han atés a l’Hospital General d’Alacant i els restants han sigut atesos pel dispositiu de la Creu Roja al port d’aquesta ciutat.