Hisenda, Economia i Administració Pública
Interact IV

La Generalitat alberga l’única seu del sud d’Europa de l’oficina de cooperació territorial Interact

22/08/2023
  • Està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i exerceix un paper fonamental en la cooperació entre les regions de la UE i les seues fronteres amb altres estats membres
  • Presentarà en l’Esdeveniment Anual Interreg el programa Eslam, centrat en com la cooperació pot contribuir a desenvolupar noves capacitats

La Generalitat acull l’única seu al sud d’Europa del programa de cooperació territorial Interact, que està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), dins del període 2021-2027.

L’Oficina Interact IV València presentarà el seu projecte Eslam durant l’Esdeveniment Anual Interreg, que enguany se celebrarà a Santiago de Compostel·la del 25 al 27 d’octubre amb motiu de la presidència espanyola del Consell.

Interreg Eslam suposa una oportunitat única per a donar visibilitat als millors projectes i programes d’Interreg. Enguany el concurs se centrarà en com la cooperació pot contribuir a desenvolupar noves capacitats i contribuir a l’Any Europeu de les Capacitats 2023.

L’Oficina Interact IV València va ser creada en 2004 i és una organització consolidada que exerceix un paper important en la cooperació entre les regions de la Unió Europea i les seues fronteres amb altres estats membres.

Així, desenvolupa publicacions i eines de suport, organitza conferències i esdeveniments específics i realitza sessions de treball i tallers de formació. La presència de l’Oficina Interact reforça el posicionament de la Comunitat Valenciana com a referent en la cooperació territorial europea i els programes Interreg.

El programa Interact proporciona intercanvis d’experiències, informació i innovació, per a promoure les millors pràctiques i facilitar la cooperació. Actualment, amb una estructura descentralitzada, el programa Interact té altres oficines a Viena (Àustria), Viborg (Dinamarca) i Turku (Finlàndia), així com una autoritat de gestió/secretaria central situada a Bratislava (Eslovàquia).

Cooperació territorial europea (Interreg)

Interreg és un dels instruments clau de la Unió Europa de suport a la cooperació. Els projectes finançats per Interreg tenen com a objectiu trobar solucions comunes a problemes compartits i facilitar l’intercanvi d’experiències entre les regions europees.

Més informació en el web.