Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Mobilitat

Salomé Pradas anuncia que les obres de la nova ronda oest de Carlet començaran en sis mesos

22/08/2023
Salomé Pradas anuncia que les obres de la nova ronda oest de Carlet començaran en sis mesos
  • La consellera d’Infraestructures assegura que el nou vial serà el gran eix vertebrador del Carlet del futur i exemple dels projectes urbans que impulsarà el Consell
  • Els treballs duraran dos anys i mig amb una inversió de 7,4 milions, destinats a desviar gran part dels 8.800 vehicles diaris que suporta el tram de la CV-50 que creua la localitat

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que les obres de la nova ronda oest de Carlet començaran en sis mesos. El projecte disposa d’un pressupost de 7,4 milions d’euros i un termini d’execució previst de dos anys i mig.

Per a Pradas, aquesta infraestructura “serà el gran eix vertebrador del Carlet del futur i exemple dels projectes urbans que impulsarà el Consell per a millorar la qualitat de vida als nostres municipis”.

Així s’ha expressat la consellera després de la seua reunió amb l’alcaldessa de Carlet, Laura Sáez, davant de la qual s’ha compromés a agilitzar la futura obra que desviarà gran part dels 8.800 vehicles diaris que suporta el tram de la CV-50 que actualment creua la localitat.

Durant la reunió, la responsable d’Infraestructures ha explicat que la Generalitat planteja la construcció d’una nova ronda viària exterior a la població, per a afavorir la descongestió del trànsit i la qualitat ambiental. “La Generalitat es compromet a agilitzar aquesta actuació urbana tan necessària per a Carlet, perquè resoldrà un problema històric de funcionalitat al municipi i, a més, potenciarà un eix de trobada, respectuós amb el medi ambient i amb espais públics recreatius que fomenten els desplaçaments a peu o amb bicicleta”.

Pradas ha assenyalat que “el desenvolupament d’infraestructures i sostenibilitat seran indissociables en el disseny de les nostres ciutats. Per això, aquest projecte és un exemple de la importància que per al Consell té prioritzar les rondes de circumval·lació i l’ús de vehicles alternatius. A més, contribuirà d’una manera substancial a reduir el volum de trànsit al nucli urbà”.

Característiques del projecte

La ronda oest tindrà uns 1.680 metres de longitud que s’estendran en la vora exterior del municipi, per a crear un eix paral·lel a l’actual travessia i situat a uns 500 metres. A més del trànsit rodat, comptarà amb vials per a bicicletes i un passeig per a vianants. A fi de controlar la velocitat, disposarà de tres glorietes als encreuaments principals.

El vial tindrà 19,90 metres d’amplària compost per una calçada amb dos sentits de circulació separada per una mitjana xafable d’un metre i vorals de cinquanta centímetres, excepte en el tram central (entre el camí dels Depòsits i el camí del Cementeri), en el qual es disposaran dos carrils per sentit.

La infraestructura es completarà amb una banda enjardinada de 2,4 metres d’amplària per la part exterior i un passeig enjardinat de 9,5 metres que comptarà amb un carril bici i una andana per als vianants. En suma, la superfície per a vianants i ciclistes serà d’uns 15.000 metres quadrats, on està previst que es planten 853 arbres i prop de 10.000 arbustos.

Està previst que les obres duren un total de 30 mesos. El projecte inclou també el condicionament de l’estació de tren de Benimodo per a habilitar una zona de recollida d’usuaris, un aparcament per a vehicles, una parada d’autobusos i la construcció de carrils bici per a completar els itineraris per a vianants i ciclistes.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas.