Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Formació cinematogràfica

Cinema Jove comença la VI Residència d'Estudiants

31/08/2023
  • Del 31 d'agost al 6 de setembre, el festival organitza aquest espai per a preparar i millorar projectes de curtmetratge

Cinema Jove ha donat inici aquest dijous, 31 d'agost, a la sisena edició de la Residència d'Estudiants, mitjançant la qual, sota la tutela dels docents Gabi Ochoa, Begoña Soler i Emilio Martí, nou estudiants tractaran cinc projectes de guió per a realitzar futurs curtmetratges.

Aquests tres docents cinematogràfics guiaran durant una setmana a València els nou residents, procedents de Madrid, Múrcia, Ciudad Real i Mallorca, i els curtmetratges anteriors dels quals van ser seleccionats i premiats en l'edició recent de la Trobada Audiovisual de Joves de Cinema Jove.

Els residents de la VI edició són Aitana Ahrens (amb el projecte ‘Fantasy Land’), Ángel Morales i Sara Beltrán (‘Arrecife’); Celia Dosal i Gonzalo Casado (‘Detener el movimiento’); Mey Montero i Ángel Villahermosa (‘Cerro cabeza’) i Mª Carmen Losa i Pablo Pagán Méndez (‘Apuntes para filmar una máquina del tiempo’).

L'objectiu de la Residència és que els cinc projectes presentats prenguen forma, desenvolupen un pla de producció, milloren el tractament dels personatges, corregisquen la planificació narrativa i plantegen les seues possibilitats de distribució.

La Residència de Cinema Jove és un treball pràctic per a desenvolupar projectes que prompte es convertiran en curtmetratges, amb classes generals (en les quals tots els estudiants s'impliquen en els projectes dels altres) i tutories personalitzades (en les quals els docents es dediquen a un projecte específic cada vegada junt amb els seus responsables).

L'últim dia de la Residència, els estudiants presenten els projectes a un grup de productors valencians professionals que, a vegades, acaben produint els seus curtmetratges.