Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Millora de la mobilitat

Pradas defén en Les Corts els decrets que regulen la rebaixa del 50 % en els preus del transport públic i l'abonament temporal gratuït per a joves

01/09/2023
Pradas defén en Les Corts els decrets que regulen la rebaixa del 50 % en els preus del transport públic i l'abonament temporal gratuït per a joves
  • La consellera subratlla que aquestes mesures persegueixen “pal·liar la difícil situació econòmica i social que travessa Espanya i que, en particular, afecta durament la nostra Comunitat”
  • “El nostre compromís com a Consell és impulsar una política sòlida en el temps que aconseguisca un millor futur per als nostres joves”, assegura la responsable d'Infraestructures

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha defensat aquest divendres davant de la Diputació Permanent de les Corts els dos decrets llei que regulen la reducció del 50 % en el preu dels abonaments i títols multiviatge del transport públic de titularitat de la Generalitat, i la gratuïtat per a joves menors de 31 anys.  

Pradas ha assenyalat que aquestes mesures pretenen “pal·liar la difícil situació econòmica i social que travessa Espanya i que, en particular, afecta durament la nostra Comunitat”. Com a exemple, ha recordat que ens enfrontem a una “inflació disparada”, la qual cosa “repercuteix directament en el cost de la vida de milions de valencians i, alhora, en la renda disponible de les famílies”.

La responsable d'Infraestructures ha subratllat que “quan la cosa va malament, cal ajudar. Hem rebut una Comunitat Valenciana en mala situació i havíem de reaccionar”. No obstant això, ha indicat que “som conscients que no es tracta de solucions a llarg termini. Hem de generar oportunitats i ocupació de qualitat, al mateix temps que benestar i millors serveis públics”.

“El nostre compromís com a Consell és impulsar una política sòlida en el temps que aconseguisca un millor futur per als nostres joves”, ha assegurat.

Vigència de les mesures

Durant la intervenció, la consellera ha recordat que la reducció del 50 % del preu dels abonaments de transport i títols multiviatge es prorroga fins al 31 de gener de 2024 i els títols adquirits en el nou període podran utilitzar-se fins al 29 de febrer de 2024, mentre la gratuïtat per a les persones menors de 31 anys s'estendrà durant els cinc mesos que resten de 2023.

Aquestes mesures sobre la política tarifària dels transports públics de titularitat autonòmica s'aplicaran tant als serveis de transport públic gestionats directament per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, entre els quals es troben les línies interurbanes i el sistema TRAM de Castelló, com els gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) i per l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), ens per als quals ja s'han dictat les resolucions corresponents.

El cost estimat de l'adopció de les dues mesures previstes en els decrets llei, és a dir, les destinades a la reducció del preu i la gratuïtat en els transports gestionats directament per la Conselleria, serà de prop de 7,2 milions d'euros.

“Aquestes mesures suposen una invitació a tota la societat valenciana perquè coneguen els avanços en el transport públic i adopten un patró de mobilitat més sostenible i equilibrat”, ha conclòs.

Galeria d'imatges