Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Cultura

El Centre del Carme invita a explorar la pròpia creativitat a través de la customització

01/09/2023
El Centre del Carme invita a explorar la pròpia creativitat a través de la customització
  • ‘Pausar, pensar i imaginar’ es realitza de l'1 al 10 de setembre, als matins i de manera gratuïta, per a persones de totes les edats
  • És una activitat lúdica i didàctica de personalització de peces amb missatges de conscienciació positiva

El Centre del Carme convida les persones de totes les edats a explorar la seua creativitat i generar consciència sobre temes de rellevància social a través de l'activitat ‘Pausar, pensar i imaginar’, que es fa els dies 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9 i 10 de setembre al matí, amb accés gratuït. 

Es tracta d'una experiència creativa i lúdica que té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre problemàtiques actuals relacionades amb la societat i el medi ambient mitjançant la customització de bosses de roba, mocadors i altres peces. 

“Amb aquesta nova proposta creativa de Somiadors, que sempre té molt d'èxit de participació, volem fomentar la reflexió de manera lúdica, convidar a detindre's un moment per a pensar, imaginar i explorar les possibilitats de l'expressió artística de la mà d'un equip especialitzat de mediació”, ha assenyalat el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont. 

Organitzada pel CCCC i dissenyada per Somiadors. Laboratori d'experiències creatives, l'activitat empra el material de marxandatge del Centre del Carme com a suport de creació sobre el qual plasmar el missatge que es vol lluir, a través d'una sèrie de plantilles amb figures, paraules i frases relacionades amb qüestions com diversitat, llibertat, igualtat o protecció del medi ambient.

El taller proposa personalitzar peces com una bossa de roba -la tote bag del CCCC-, una motxilla o un mocador, encara que també s'hi pot portar una peça de casa per a redissenyar-la i donar-li una segona vida. 

Somiadors. Laboratori d'experiències creatives

Creat en 2018, 'Somiadors. Laboratori d'experiències creatives' realitza activitats de sensibilització de manera periòdica al Centre del Carme, coincidint amb festius i períodes vacacionals. Cada proposta compta amb una temàtica pròpia que s'aborda sense condicionaments a través de dinàmiques artístiques i amb una metodologia dada -combinant atzar, joc i pensament- enfocada a despertar la creativitat.

“Des del començament, les activitats de Somiadors han tingut molt bona acceptació. Hi ha públic que el coneix i repeteix any rere any o fins i tot ve a diverses sessions, també hi ha els qui visiten el centre i se'l troben per sorpresa. I encara que en principi es dissenya el taller perquè els xiquets el puguen dur a terme, són més adults i adolescents els qui el realitzen”, han assenyalat des de Somiadors. 

El taller ‘Pausar, pensar i imaginar’ es du a terme de l'1 al 10 de setembre -excepte el dilluns 4, dia de tancament del centre- en tres torns a les 11.00, 12.00 i 13.00 hores. L'activitat és gratuïta sense necessitat d'inscripció prèvia, dirigida a persones de 0 a 99 anys. Els menors han d'estar acompanyats d'un adult. 

Més informació: consulteu.

Galeria d'imatges