Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Cultura

El Centre del Carme és l'epicentre de la programació del València Design Fest

05/09/2023
El Centre del Carme és l'epicentre de la programació del València Design Fest
  • Un cicle de cinema documental, una mostra dedicada a l'artesania contemporània i diverses trobades sobre disseny omplin el CCCC al setembre
  • El dijous 7 de setembre es projectarà el documental ‘Això també passarà’, seguit de la festa d'inauguració del festival al claustre gòtic

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) protagonitza la programació oficial del nou València Design Fest, un certamen hereu de l'esperit de València Capital Mundial del Disseny 2022 que pretén promoure la millor versió del disseny mediterrani i valorar la conjunció de les grans cites dedicades al sector que tenen lloc al setembre a la ciutat, com ara Fira Hàbitat València, València Disseny Week o el festival d'arquitectura urbana TAC!

El CCCC manté l'aposta pel disseny col·laborant amb la nova Fundació del Disseny en l'organització del festival i convertint-se en l'epicentre de l'agenda oficial del certamen amb la realització d'un cicle de cinema i disseny, una mostra d'artesania contemporània, i diverses trobades amb figures del sector destacades. 

“La nostra participació al València Design Fest suposa una continuïtat lògica a l'estreta col·laboració que vam mantindre al llarg de 2022 amb València Capital Mundial del Disseny per a l'organització d'exposicions i activitats amb les quals hem donat visibilitat al disseny i a la seua importància en el context creatiu i empresarial valencià, per a donar-li valor i acostar-lo a la ciutadania”, ha assenyalat el director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

Cinema i disseny, cada dijous al CCCC

Durant tot el mes de setembre, la Fundació del Disseny i el Centre del Carme ofereixen un cicle de cinema que mostrarà diverses perspectives del disseny des d'un format curt o documental, però sempre creatiu, amb quatre projeccions que inclouen un clàssic, dues novetats, i una estrena. Les peces es projectaran els dijous a les 20.30 hores al claustre gòtic del CCCC, amb accés gratuït fins a completar-ne l'aforament. 

El cicle s'estrena aquest dijous 7 de setembre amb ‘Això també passarà’, curt documental dirigit per Iñaki Antuñano i Pepe Ábalos 
sobre com la falla municipal dissenyada pel reconegut artista urbà Escif es va convertir en símbol global del confinament després d'esclatar la crisi de la COVID-19. 

Després de la projecció, se celebrarà la festa d'inauguració del València Design Festival al claustre gòtic del CCCC amb l'actuació de les DJ Hits with Tits i la col·laboració de Cerveza Turia.

El 14 de setembre el CCCC estrenarà en primícia el documental que recopila, mostra i valora tot el que va suposar per a la ciutat de València haver sigut nomenada capital mundial del disseny en 2022. 

La setmana següent, el 21 de setembre, serà el torn del curt ‘Thimea’ de Susana Fialho Mota, una història sobre trauma, aspiració i reconciliació amb el passat i el present, amb la direcció d'art de Jaime Hayon. 

Tancarà el cicle el documental sobre el disseny de les ciutats ‘Urbanized’, del veterà Gary Hustwit, el 28 de setembre. Es tracta d'un clàssic dels documentals sobre urbanisme que aprofundeix en el disseny de les ciutats, que analitza els problemes i estratègies i presenta alguns dels arquitectes, planificadors, responsables polítics, constructors i pensadors més destacats del món.  

Donar valor a l'artesania contemporània

El 14 de setembre obrirà les portes a la sala Refectori la mostra ‘Temps i matèria’, comissariada per Estudio Savage, que dona valor a l'artesania contemporània a través d'una selecció cuidada de peces dissenyades per estudis i tallers que treballen des del nostre país i tenen una gran projecció internacional: Canoa Lab (ceràmica), Simuero (joieria), Aldanoyfdez (cuir) o Anna Talens (joieria), entre d'altres.

La mostra, que té el suport de la Direcció General d'Indústries Culturals del Ministeri de Cultura i Esport, estarà acompanyada d'una conferència inaugural, així com de diverses visites guiades amb les quals reflexionar sobre el moment que viu actualment l'artesania contemporània a escala estatal. 

Per part seua, la mostra ‘Escenaris d'un futur proper’, comissariada per la periodista especialitzada Tachy Mora, que va poder veure's al CCCC en el marc de València Capital Mundial del Disseny, itinerarà a Fira Hàbitat València entre el 19 i el 22 de setembre.

Una altra de les fites de la programació de València Design Fest al CCCC serà la presentació del nou llibre de l'arquitecte i dissenyador Ramón Esteve, que recorre la seua trajectòria lligada al disseny de producte en una peça editorial concebuda per Ramón Úbeda. La trobada, oberta a tots els públics, es farà el 19 de setembre i estarà acompanyat d'un col·loqui entre Ramón Esteve i el divulgador Juli Capella.

Més informació: consulteu ací.

Galeria d'imatges