Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
'Les Arts és per a tots'

Les Arts proposa tallers didàctics, recitals, una conferència-espectacle i un concert simfònic en la jornada de portes obertes

06/09/2023
Les Arts proposa tallers didàctics, recitals, una conferència-espectacle i un concert simfònic en la jornada de portes obertes
  • L'edifici romandrà obert aquest diumenge, d'11.00 a 19.00 hores, perquè la ciutadania puga passejar lliurement per les sales i terrasses
  • James Gaffigan i l'OCV, els artistes del Centre de Perfeccionament i el tenor Enrique Viana, protagonistes de l'activitat artística

El Palau de les Arts celebra aquest diumenge, 10 de setembre, la setzena edició de la jornada de portes obertes, amb la qual l'edifici dissenyat per Santiago Calatrava reprén l'activitat al públic.

Les Arts romandrà obert aquest dia des de les 11.00 hores fins a les 18.00 hores, moment en què hi accediran els últims grups de visitants per a recórrer lliurement els diferents espais, com la Sala Principal, l'Auditori o l'Espai Los Toros fins a les 19.00 hores.

Al llarg del recorregut, el públic podrà conéixer, mitjançant projeccions audiovisuals, les diferents línies d'activitat que acullen les diferents sales de Les Arts, així com els protagonistes principals de la temporada 2023-2024.

Com a novetat principal, a més de l'ampliació de l'horari d'obertura, Les Arts ha inclòs activitats especialment pensades per al públic familiar i els espectadors més joves.

L'Espai Los Toros, situat a la dotzena planta del teatre, acull quatre sessions de dos dels tallers didàctics que més acceptació tenen dins del programa educatiu, 'VestuArts' (11.00 i 16.00 hores) i 'CaracterizaT' (12.30 i 17.30 hores), en què s'explica als menuts, i també als adults que els acompanyen, la creació dels personatges d'una òpera mitjançant el vestuari i tots els elements possibles de caracterització.

Així mateix, l'aula magistral albergarà també una altra activitat inèdita de la jornada de portes obertes, una original conferència-espectacle: ‘Una presentació presentable’, una “xarrada en diversos actes i un quadre únic sense marc ni res”, segons explica el mateix Enrique Viana, en què el tenor farà un hilarant exercici de teatre musical per a desgranar els detalls de la nova temporada de Les Arts.

Per part seua, els artistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts i l'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) i seran els protagonistes de l'oferta musical.

El Teatre Martín i Soler albergarà dues sessions, a les 12.00 h i a les 17.00 hores, d'un recital en què els joves cantants i pianistes de la nova promoció del projecte de formació de Les Arts interpretaran cançons, a més de fragments coneguts d'òpera i sarsuela.

L'OCV, per part seua, serà l'encarregada de clausurar la jornada amb un concert simfònic que dirigirà James Gaffigan a l'auditori a les 20.00 h, amb el qual el mestre estatunidenc culmina la gira amb la formació titular de Les Arts pel territori valencià, que va iniciar el passat dia 1.

En el faristol, figuren tres obres amb les quals gaudir de l'excel·lència de l'OCV: la suite Le Bourgeois gentilhomme, composta per Richard Strauss com a música incidental per a una adaptació de Hofmannsthal de l'obra homònima de Molière, l'obertura de La capricciosa corretta del valencià Martín i Soler i Simfonia 39, de Mozart, una de les tres últimes simfonies del geni de Salzburg, considerada com una de les obres mestres del classicisme vienés.

Entrades

Les Arts informa que les localitats gratuïtes per a les diferents propostes musicals estan esgotades, excepte el sorteig per a aconseguir localitats en el recital de Centre de Perfeccionament de les 17.00 hores. També els contingents per a tots els torns dels tallers didàctics estan complets. En aquest sentit, Les Arts recorda que la divertida conferència d'Enrique Viana serà de lliure accés fins a completar l'aforament de la sala.

Galeria d'imatges