Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Nuria Montes destaca que el D*na “és un exemple de fortalesa de la gastronomia com a producte turístic” que, a més, “contribueix a la desestacionalització”
- D*na Festival 2023 tindrà lloc a la Marineta Cassiana de Dénia els pròxims dies 30 de setembre i 1 d'octubre, amb la mar com a eix conceptual
- La consellera de Turisme, l'alcalde de Dénia i el xef Quique Dacosta han presentat les novetats de la sisena edició de l'esdeveniment gastronòmic de referència al Mediterrani
La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat que el D*na Festival és un “exemple de fortalesa de la gastronomia com a producte turístic”, i, a més, contribueix a la desestacionalització.
Així ho ha declarat Montes a València, durant la presentació del D*na Festival Dénia, que es farà els pròxims dies 30 de setembre i 1 d'octubre, en què s'han donat a conéixer les novetats d'aquesta sisena edició del certamen de la mà del xef 3 estreles Michelin i comissari gastronòmic del festival, Quique Dacosta, i de l'alcalde del municipi, Vicent Grimalt.
Aquesta nova edició del D*na Festival Dénia té la mar com a eix conceptual. Així, sota el leitmotiv de la mar, D*na Festival 2023 explorarà la relació dels éssers humans amb la mar i la seua importància com a eix econòmic, cultural, gastronòmic i turístic. En aquest sentit, totes les ponències, tallers, parades, productes i proveïdors hi convergiran tant conceptualment com físicament, ja que s'exposaran i es desenvoluparan al llarg de la Marineta Cassiana que enguany amplia el recorregut per a albergar encara més escenaris i activitats.
La consellera ha destacat que “superar tantes edicions és un èxit”, i ha indicat que per a aquesta edició es preveu que se superen els 25.000 assistents, per la qual cosa l'ha qualificat d'“exemple de fortalesa de la gastronomia com a producte turístic”.
Nuria Montes també ha destacat que el D*na té “la virtut de contribuir a la desestacionalització”, i ha remarcat que “D*na implica ADN, el de mar que ens caracteritza a tots, perquè la mar està present en tota la nostra oferta, turística i gastronòmica”.
Així mateix, ha incidit que “el capital humà és fonamental i un dels nostres reptes de futur és propiciar un marc que atraga talent i igualtat en aquest sector”.
Suport de Turisme al D*na Festival Dénia
Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb el D*na Festival Dénia 2023 a través d'un conveni subscrit amb la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana.
Mitjançant aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana, destina 250.000 euros perquè la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana duga a terme les actuacions que comprén el seu pla de promoció de la gastronomia, com el D*na Festival Dénia.
Cal destacar que el D*na Festival Dénia 2023 pretén posicionar la marca Dénia, Ciutat Creativa de la Gastronomia per la Unesco i la marca gastronòmica de la Comunitat Valenciana L’Exquisit Mediterrani com a referents de la gastronomia a escala nacional.
Un altre dels objectius del D*na Festival és consolidar-se com a focus de trobada de tota la cadena de valor del producte gastronòmic, a més de ser un exemple de turisme gastronòmic sostenible i vehicle de promoció de la cultura mediterrània valenciana.
D*na Festival 2023
La sisena edició del festival reunirà, al llarg del passeig de la Marineta Cassiana, els principals actors del sector gastronòmic nacional per a celebrar i valorar la gran riquesa culinària d'aquesta regió mediterrània. Durant dos dies, la capital de la Marina Alta es convertirà en una gran taula de més de 700 metres on menjar, beure, xarrar, escoltar i retrobar-se entorn de la mar.
L'escenari principal del Festival albergarà les ponències i showcookings de xefs de renom que representen les comunitats autònomes de les nostres mars, des de Galícia, Astúries, el País Basc, Cantàbria, Catalunya, la Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia, fins a les Illes Balears i Canàries, amb una picada d'ullet especial també a Portugal.
Un segon escenari estarà dedicat al producte, i per aquest passaran professionals reconeguts dels fogons de la Comunitat Valenciana per a parlar de cuina marinera a través del guisat i els calders regionals de Castelló, València i Alacant. Aquest escenari albergarà també interessants tallers de cuina i de producte mariner, oberts al públic amb inscripció prèvia.
A més, el producte i els productors també hi tindran protagonisme a través de les nombroses parades de degustació a la disposició del públic que se situaran en una plaça central.