Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

Pradas avança als alcaldes i la Diputació de Castelló que d'ací a poc temps s'iniciaran els treballs per a reparar el pont de Forcall danyat per la DANA

07/09/2023
  • Les obres de reparació del pas sobre el riu Bergantes duraran un mes aproximadament i s'han coordinat amb les corporacions solucions alternatives per al transport

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori s'ha reunit aquest dijous amb els alcaldes i alcaldesses de Forcall, Sorita, Palanques, Morella (Ortells), Villlores, Olocau, la Mata i Todolella, així com amb el vicepresident tercer de la Diputació de Castelló, Héctor Folgado, per a avançar-los que els treballs per a reparar els danys ocasionats per la DANA recent en el pont d'accés a Forcall començaran “de manera immediata”.

L'episodi recent de pluges torrencials van provocar en el pont de Forcall sobre el riu Bergantes alguns danys estructurals que han aconsellat que se suspenga l'accés al pas per al trànsit rodat i vianants.

La consellera ha explicat que l'expedient es tramitarà pel procediment d'urgència i que els treballs de reparació començaran de manera immediata. El termini previst pels tècnics per a la conclusió de les obres serà d'un mes, aproximadament.

En la reunió, a més, s'han establit solucions de transport a demanda per als habitants de les poblacions afectades en coordinació amb els ajuntaments i la corporació provincial.

“La Conselleria accelerarà tot el que siga possible els tràmits administratius, així com les obres, perquè la normalitat torne com més prompte millor als huit municipis afectats pels danys que l'episodi de pluges torrencials va provocar en el pont d'aquesta localitat de la comarca dels Ports de Morella”, ha dit la consellera.

Pradas també ha destacat que es mantindrà “una comunicació i coordinació constants” amb els alcaldes i alcaldesses per a “atendre qualsevol altra circumstància sobrevinguda mentre duren els treballs de reparació del pont”.