Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

Infraestructures ultima la urbanització de la zona afectada per les obres del pas inferior de l'avinguda de Beniardà a Benidorm

08/09/2023
Infraestructures ultima la urbanització de la zona afectada per les obres del pas inferior de l'avinguda de Beniardà a Benidorm
  • La consellera Salomé Pradas ha destacat que "amb la instal·lació de les escultures de Toni Marí els treballs per a completar el projecte entren en l'última fase" 
  • Esta actuació està finançada per la Unió Europea i té un pressupost total de 6,3 milions d'euros
     

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infarestructuras i Territori executa l'última fase d'urbanització de les obres del pas inferior de l'avinguda de Beniardà a Benidorm, incloses en el projecte de supressió del pas a nivell de la línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia). 

Com a part d'este procés de condicionament de la zona afectada s'han instal·lat dos figures de l'escultor alacantí, nascut a Xàbia, Toni Marí. Es tracta d'un conjunt escultòric integrat per dos figures humanes de més de 6 metres, forjades íntegrament en acer, que representen la dona i l'home aigualint de manera al·legòrica la ciutat de Benidorm, en commemoració de la tradicional portada d'aigua des de Beniardà. 

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assenyalat que “amb la instal·lació d'estes dos escultures, del reconegut escultor Toni Marí, es completa quasi íntegrament la urbanització de les obres de supressió d'este pas inferior, i així es condicionen els accessos, zones de pas i nous espais comuns que en les pròximes setmanes ja es completaran de manera definitiva”. 

La urbanització d'esta zona s'executa després d'obrir al trànsit el pas inferior el mes de juny passat, la qual cosa ha permés avançar quatre mesos al termini previst i eliminar embossos en el principal accés de Benidorm.

Els treballs d'urbanització continuen en l'espai per als vianants i inclouen jardineria, enllumenat, mobiliari urbà i altres aspectes necessaris per a completar l'espai guanyat per als ciutadans en l'antiga intersecció de l'avinguda de Beniardà i el TRAM d’Alacant.

La titular d'Infraestructures ha destacat també que “la supressió del pas a nivell de l'avinguda Beniardá permet trencar la barrera que suposaven les vies per a accedir a la ciutat, tant per als veïns i veïnes com per als molts visitants que rep Benidorm al llarg de l'any, tenint en compte que esta intervenció s'ha realitzat reduint al màxim els temps d'afecció al trànsit”.

Esta actuació, finançada per la Unió Europea, compta amb un pressupost de 6.335.012,79 euros, IVA inclòs, i comprén la transformació de l'actual pas a nivell del TRAM d’Alacant, de les línies 1 i 9, en un pas a nivell per als vianants, protegit per senyals lluminosos i acústics.

Característiques del projecte

El nou pas inferior disposa d'una secció tipus de dos carrils per sentit amb mitjana central, mentre que els itineraris per a ciclistes i vianants es conservaran en la superfície.
Al seu torn, l'actuació s'ha completat amb l'execució de carrils de serveis secundaris que permeten l'accés al carrer de l'Estació, a parcel·les privades i a l'aparcament dissuasiu municipal situat al costat de l'estació de Benidorm.

Després de l'obertura del pas s'han completat els vials superiors per a accedir a l'aparcament dissuasiu i a l'estació de Benidorm, per tant, han quedat restituïts els itineraris rodats i per als vianants el mes d'agost passat de 2023 amb un avançament sobre la data prevista inicialment d'uns dos mesos.

Durant el desenvolupament de les obres l'Ajuntament de Benidorm i els veïns afectats han mantingut una col·laboració estreta a tots els nivells amb FGV.

Galeria d'imatges