Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Cultura

L'IVC i l'AVAV anuncien les 369 candidatures als VI Premis Berlanga de l'audiovisual valencià

08/09/2023
L'IVC i l'AVAV anuncien les 369 candidatures als VI Premis Berlanga de l'audiovisual valencià
  • Els premis se celebren anualment i estan organitzats per l'Institut Valencià de Cultura i l'Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV)
  • La gala de la sisena edició dels premis se celebrarà l'11 de novembre en el Palau de les Arts de València i serà retransmesa per À Punt

L'IVC i l'AVAV han anunciat les 369 candidatures que es presenten en les diverses categories a concurs dels VI Premis Berlanga de l'audiovisual valencià, després del procés de recepció, revisió i validació de totes estes.  

En esta nova edició dels Premis Berlanga, els professionals de l'audiovisual valencià han presentat les produccions a uns guardons que busquen reconéixer la qualitat de llargmetratges, curtmetratges, sèries i videojocs que han sigut estrenats entre la data del lliurament dels últims premis, el 12 de novembre de 2022, i fins al 10 de novembre de 2023, així com els mèrits en l'àmbit creatiu, artístic i tècnic dels professionals que les han realitzades.

Després de comprovar si les obres presentades complien els requisits establits en les bases dels premis, s'ha procedit a la proclamació oficial de les candidatures, així com al tancament del cens electoral de membres de l'Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. Des del divendres 8 de setembre, queda oberta la plataforma de visionat per a valorar i votar les obres per part dels acadèmics i acadèmiques. La llista de candidatures pot ser consultada tant en el web de l'IVC com de l’AVAV.

Esta primera ronda de votacions conclourà l'1 d'octubre. Eixa mateixa setmana es farà la proclamació de finalistes, que seran les nominacions oficials als VI Premis Berlanga. En una segona votació, entre el 6 i el 29 d'octubre, es decidiran els guanyadors de cada categoria, que es donaran a conéixer durant la gala dels VI Premis Berlanga de 2023, que es farà l'11 de novembre en el Palau de les Arts de València i que serà retransmesa en directe per À Punt. 

Les produccions amb més candidatures

Entre els llargmetratges amb més candidatures validades en esta primera ronda de votacions destaquen Olvido (17), Kepler Sexto B (16) i Escanyapobres (16), Quan no acaba la nit (15), Unicorns (15), així com el documental Feliç no aniversari (15). D'altra banda, també ha tingut un número molt important de candidatures la sèrie Després de tu, amb 17.

Quant a les candidatures per categoria, millor direcció, guió i música original són les categories amb més candidatures validades. L'AVAV ha validat un total de 369 candidatures repartides entre totes les categories a concurs, però estes tres categories són les majoritàries. Millor direcció compta amb 35 candidatures; millor guió n'ha rebut 34, igual que Muntatge i Postproducció, mentre que 31 produccions opten a millor música original. No s'ha presentat cap producció a millor llargmetratge d'animació, per la qual cosa esta categoria ha quedat deserta.

Les obres presentades podran competir en les diverses categories a concurs dels Premis Berlanga 2023, que en esta ocasió consten de 26 guardons, amb dues novetats en el palmarés: el premi a la millor cançó original i el premi que decidirà el jurat jove.

Fora de concurs figura el Premi d'Honor de l'Audiovisual Valencià que és atorgat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport.

VI Premis Berlanga

L'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual i l'Institut Valencià de Cultura organitzen la VI edició dels Premis Berlanga, que tenen com a objectiu promocionar als i les professionals valencians i valencianes en el marc d'una igualtat total d'oportunitats dels qui treballen en el sector audiovisual.

Un altre dels objectius consistix a situar els i les professionals valencians i valencianes guardonats, en alts nivells de difusió i popularitat, per mitjà d'una finestra pública: la gala de lliurament dels premis, que es convertix en el millor aparador de l'audiovisual valencià cap a l'exterior.

Galeria d'imatges