Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Reunió a Xipre

Ivass desenvolupa recursos formatius dirigits a professionals que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual

10/09/2023
Ivass desenvolupa recursos formatius dirigits a professionals que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual
  • S'emmarquen en el projecte europeu TETRA-S de la convocatòria Erasmus+ en què participen cinc entitats de països de la UE
  • L'objectiu és que les persones amb discapacitat potencien habilitats que repercutisquen en el seu benestar diari

L'Institut Valencià de Serveis Socials (Ivass), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, desenvolupa eines formatives per a professionals que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual que potencien habilitats i repercutisquen en el seu benestar diari.

Estos treballs s'emmarquen en el projecte europeu TETRA-S, en què participen un total de cinc entitats socials de països de la Unió Europea i que ha realitzat la cinquena reunió transnacional a Làrnaca (Xipre).

Per a la consecució d'este projecte, que té un pressupost finançat pel programa Erasmus+ i el Fons Social Europeu de 246.000 euros, l'Institut Valencià de Serveis Socials ha gestionat més de 42.000 euros.

El projecte europeu TETRA-S té com a objecte la formació d'educadors, a través de nous mètodes i recursos educatius, que contribuïsquen a millorar les competències transversals cognitives de les persones amb discapacitat intel·lectual, que són clau per a una inclusió i participació socials exitoses.

Per a l'apoderament de les persones amb discapacitat intel·lectual és necessari dotar-les d'habilitats i actituds que els permeten adaptar-se a l'entorn i a la societat. Això és important per a totes les persones i, en particular, és un desafiament per a les persones amb dificultats cognitives.

Amb este objectiu, l'Institut Valencià de Serveis Socials treballa en l'elaboració d'unitats didàctiques, que han sigut abordades en reunions amb les entitats participants en el projecte TETRA-S i que seran essencials en la creació d'un curs Massive Open Online Course (MOOC).

Este curs en línia serà gratuït i d'accés públic, i estarà dirigit a professionals del sector de la discapacitat.

L'Ivass ha gestionat un total de 202.000 euros en cinc projectes europeus, SELF-IN, MOVE-IT, RESIL4CARE, TETRA-S i ACREDITACIÓ ERAMUS, per a formar les i els professionals i millorar la prestació del servei a les persones usuàries dels centres i serveis.

Galeria d'imatges