Medi Ambient, Infraestructures i Territori

Infraestructures renovarà el sistema de videovigilància dels trens, els tramvies i els tallers de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

10/09/2023
Infraestructures renovarà el sistema de videovigilància dels trens, els tramvies i els tallers de Metrovalencia i TRAM d’Alacant
  • Amb esta actuació s’instal·laran 2.000 noves càmeres, que substituiran les actuals i milloraran les seues prestacions i funcionalitat
  • El pressupost inicial d’esta actuació ja adjudicada supera els 14,3 milions d’euros, incloent-hi l’IVA, i el termini d’execució és de dos anys

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha adjudicat el subministrament i la instal·lació dels nous equips de videovigilància als trens, els tramvies i els tallers de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.
Esta actuació té com a objectiu incorporar noves càmeres de videovigilància en totes les unitats d’FGV de València i Alacant, per a substituir les actuals.
Al mateix temps, s’ha previst la instal·lació del suport tècnic que possibilitarà les comunicacions tipus wifi en els tallers d’FGV de València Sud, el Campello, Machado i Tarongers.
El pressupost d’adjudicació ascendix a 14,3 milions d’euros, incloent-hi l’IVA, i el termini d’execució previst és de dos anys.
El director gerent d’FGV, Alfonso Novo, ha destacat que amb “esta actuació s’instal·laran 2.000 noves càmeres, que substituiran les que funcionen actualment, i així milloraran les condicions de seguretat dels trens i els tramvies i incorporaran noves funcions i millors prestacions”.
Novo ha explicat que “este projecte forma part de les actuacions que FGV realitza en el marc del programa de modernització i transformació digital que desenvolupa l’empresa pública i que compta amb el suport de la Unió Europea”.


Actuacions previstes

FGV ha iniciat el procés de substitució del sistema actual de videovigilància, ja que està obsolet i presenta dificultats per a trobar recanvis, amb els problemes de disponibilitat dels equips actuals que això suposa.
Els nous equips inclouen la descàrrega segura remota i automatitzada de les imatges emmagatzemades en el videogravador, el comptatge de viatgers i l’adquisició de dades d’altres equips embarcats.
Este projecte preveu el subministrament i la instal·lació en trens i tramvies del sistema de videovigilància i amb la seua pròpia infraestructura de comunicacions a bord i amb l’exterior mitjançant comunicacions 4G/5G i wifi, incloent-hi les solucions en matèria de ciberseguretat.
Al seu torn, s’ha inclòs el subministrament, la instal·lació i el suport tècnic d’una infraestructura de comunicacions tipus wifi en els tallers de València Sud, el Campello, Machado i Tarongers, amb el seu equipament, cablejat i enginyeria corresponent per als treballs que siguen necessaris.
El mateix projecte comprén el subministrament de tot l’equipament requerit, l’enginyeria, la instal·lació, la posada en marxa i el desmuntatge dels equips de videovigilància antics, així com tot el programari i les llicències necessàries, l’equipament de recanvi i la formació necessària per al seu maneig i manteniment.

Galeria d'imatges