Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Diversificació

L'aeroport de Castelló amplia l'àrea pavimentada de la plataforma industrial per a afavorir l'activitat de les empreses aeronàutiques

11/09/2023
  • La formigonada de 19.000 metres quadrats possibilita acollir avions més grans i que s'hi desenvolupen noves activitats de manteniment
  • El director general d'Aeroports, Vicente Martínez Mus, destaca l'objectiu de reforçar les diferents vies d'activitat per a aprofitar tot el potencial de la infraestructura

El director general de Costes, Ports i Aeroports de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha informat que l'aeroport de Castelló ha completat les obres d'ampliació de la superfície pavimentada de la plataforma industrial, una actuació que té com a objectiu afavorir i potenciar l'activitat de les empreses aeronàutiques.

El director general ha destacat “l'aposta per la diversificació” de l'aeroport de Castelló, “a fi d'aprofitar tot el potencial que oferix la infraestructura”. En este sentit, ha manifestat l'objectiu de reforçar les diferents vies d'activitat, com la industrial, “de manera que l'aeroport es consolide com una eina generadora d'oportunitats per a l'ocupació i de dinamització econòmica”.

L'aeroport de Castelló disposa d'una plataforma industrial que abasta una superfície de 31.000 metres quadrats, on exercixen l'activitat empreses dedicades a l'MRO (manteniment, reparació i operacions) i a l'estacionament i desmantellament d'aeronaus.

L'actuació original constava d'una àrea pavimentada i una altra en llastos. Amb l'objectiu de millorar les prestacions de la plataforma, l'aeroport ha ampliat la superfície pavimentada amb la formigonada de 19.000 metres quadrats.

Esta obra possibilita que la plataforma industrial puga acollir avions més grans i que es puguen dur a terme noves activitats de manteniment, i així s'atenen les necessitats de les empreses del sector aeronàutic.

D'altra banda, l'actuació executada ha inclòs també l'adequació d'un tram de vial de serveis de 680 metres de longitud que dona accés al banc d'assajos de motors espacials de l'empresa Arkadia Space a l'aeroport de Castelló.

Galeria d'imatges