Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Nomenaments

La Conselleria de Medi Ambient nomena els nous gerents de l'ATMV i de l'Epsar amb perfils tècnics i experiència professional àmplia

11/09/2023
La Conselleria de Medi Ambient nomena els nous gerents de l'ATMV i de l'Epsar amb perfils tècnics i experiència professional àmplia
  • La nova gerent de l'Autoritat de Transport Metropolità de València, Mar Martínez, compta amb una experiència àmplia en el camp del transport de passatgers, la logística i la mobilitat
  • El nou gerent d'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana, José Aparicio, és especialista en l'àmbit de medi ambient, gestió de residus, agricultura, aigua, enginyeria i infraestructures hidràuliques

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha proposat el nomenament de la gerent de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), Mar Martínez, i del màxim responsable de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (Epsar), José Aparicio. Els dos amb perfils tècnics i una experiència professional àmplia en les seues respectives àrees de treball.

Estes propostes, que posteriorment s'elevaran al Consell, s'han aprovat en els dos consells d'administració que ha presidit la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i en què s'ha valorat l'alta capacitació dels dos perfils professionals per a gestionar dos entitats importants tant en l'àrea de la Secretaria Autonòmica de Medi Ambient i Territori, a la qual pertany l'Epsar, com en la de la secretaria autonòmica d'Infraestructures i Transport, en referència a l'ATMV.

Després de la realització dels dos consells, Salomé Pradas ha valorat l'“alta experiència i capacitació" de Martínez i d'Aparicio i s'ha mostrat convençuda que “treballaran amb determinació per a ser exemple de bona gestió, responsabilitat i servei en la societat”.

Mar Martínez, nova gerent d'ATMV

Mar Martínez, enginyera de Camins, Canals i Ports amb l'especialitat de Transport, Urbanisme i Ordenació del Territori per la Universitat Politècnica de València (UPV), té un perfil tècnic avalat per l'experiència acreditada que té en el camp del transport, la logística i la mobilitat.

La nova gerent de l'ATMV ocupava fins ara la direcció del Servei de Gestió i Suport Tècnic en la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible. A més, ha sigut professora associada en el Departament de Transports de la UPV, cap de secció de supervisió de projectes en la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, així com subdirectora general de Projectes Urbans i Habitatge, en legislatures anteriors.

Així mateix, Martínez té una trajectòria àmplia en l'àmbit de la mobilitat, i ha ocupat llocs de responsabilitat en este camp com la direcció de l'Agència Valenciana de la Mobilitat. També ha sigut cap de la Divisió de Transport i Logística, del Servei de Planificació i Transport i enginyera del Servei de Transports i Circulació, entre d'altres.

José Aparicio, nou gerent de l'Epsar

Per part seua, José Aparicio, enginyer tècnic agrícola per la UPV, està especialitzat en l'àmbit del Medi Ambient, la gestió de residus, agricultura, aigua, enginyeria i infraestructures hidràuliques.

El nou gerent de l'Epsar, que va ser director general de Vaersa fins a juliol de 2015, ha exercit fins ara com a cap d'Assistències de Gestió Territorial en la de l'empresa pública, on també ha ocupat altres càrrecs, com la direcció de servei, en què ha exercit labors de responsable del personal del Servei d'Obres i serveis d'Agricultura i Medi Ambient, a més de supervisar la gestió, el control econòmic i l'execució de les actuacions d'este servei.

En el si de Vaersa, Aparicio també ha ocupat altres llocs de responsabilitat com la direcció d'obra, control tecnicoeconòmic de l'execució d'obra civil. Així mateix, ha sigut responsable de l'àrea de les assistències tècniques per a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, així com responsable d'Assistències Tècniques d'Espais Naturals i Biodiversitat. També ha exercit com a tècnic d'obra i ha dirigit la redacció de projectes.

Galeria d'imatges