Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Generalitat inicia les obres de reparació de les infraestructures de la CV-124 en accés a Forcall

11/09/2023
La Generalitat inicia les obres de reparació de les infraestructures de la CV-124 en accés a Forcall
  • Part del mur de l'estructura es va afonar per la recent DANA i això afecta la connexió viària de huit municipis dels Ports i l'Alt Maestrat
  • Les obres tenen un pressupost aproximat d'un milió d'euros i estaran finalitzades abans de dos mesos

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha iniciat les obres de reparació de les infraestructures de la CV-124 en accés a Forcall, que afecta la connexió viària entre els municipis de Forcall, Todolella, la Mata de Morella, Olocau del Rey, Villores, Ortells, Palanques i Zorita del Maestrazgo.

L'execució d'estes obres té un pressupost aproximat d'un milió d'euros i estaran finalitzades abans de dos mesos. La infraestructura connecta la carretera CV-14 amb la carretera CV-12, les dos pertanyents a la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana, i facilita la mobilitat dels veïns i veïnes de les comarques dels Ports i de l’Alt Maestrat.

Després de l'episodi recent de pluges torrencials, es van produir diversos desperfectes a la província entre els quals es va detectar l'ensulsiada de part del mur de contenció del marge dret de la carretera CV-124, al voltant del punt quilomètric 0+850, terme municipal de Forcall, a causa de l'increment de pressions que les infiltracions d'aigua van ocasionar.

Tal com va anunciar la consellera en la reunió que va tindre amb els alcaldes i la Diputació de Castelló el passat 7 de setembre, s'han agilitzat els tràmits tot el que ha sigut possible perquè les obres del pont de Forcall, que ara s'inicien, puguen retornar la normalitat com més prompte millor als huit municipis afectats pels danys de la DANA a la comarca dels Ports.

Així, els treballs de reparació i reforç de la carretera CV-124 consistiran en una primera fase d'estabilització de la zona de trencament i, una vegada consolidada esta zona, es durà a terme l'execució d'un mur d'escullera omplit de formigó.

Galeria d'imatges