Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Medi Ambient

Salomé Pradas anuncia una “estratègia de defensa integral de l'aigua” en els àmbits social, polític i judicial

14/09/2023
Salomé Pradas anuncia una “estratègia de defensa integral de l'aigua” en els àmbits social, polític i judicial
  • La consellera avança que la Generalitat presentarà un recurs "contra les últimes retallades ideològiques del transvasament Tajo-Segura acordades pel Ministeri de Transició Ecològica”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que el Consell desenvoluparà “una estratègia de defensa integral de l'aigua en tres àmbits: el social -en coordinació amb regants i agricultors-; el polític -amb unitat d'acció juntament amb la resta d'administracions- i, si fora necessari, el judicial perquè, si arriba el cas, ens defendrem en els tribunals de les retallades ideològiques del Govern”.

Així s'ha expressat la titular de Medi Ambient durant la seua intervenció en l'obertura del V Congrés Nacional de l'Aigua que ha començat este dijous a Cox en el qual també ha anunciat la presentació d'un recurs contra les últimes “retallades ideològiques del transvasament Tajo-Segura acordades en els mesos d'agost i setembre pel Ministeri de Transició Ecològica i que provoquen la infàmia hídrica a la qual som sotmesos en esta terra”.

En este sentit, Pradas ha destacat el compromís del president de la Generalitat, Carlos Mazón, que esta legislatura “siga la de l'aigua”, en la qual el Consell defendrà els interessos de la Comunitat Valenciana “per totes les vies possibles”.

La consellera ha defés que el canvi climàtic “és innegable”, per la qual cosa “hem de ser capaços d'afrontar estos canvis amb una adaptació activa, davant d'una major escassetat d'aigua, fenòmens més extrems i un augment de la població que demanda una major quantitat de recursos”.

Sobre este tema, Pradas ha explicat que "si cal preocupar-se per la gestió de l'escassetat de l'aigua, també cal fer-ho pel seu excés”. Sobre el tema, ha recordat els estralls causats per la DANA de setembre de 2019 i ha denunciat que els projectes per a la recuperació de la comarca del Baix Segura “ens els hem trobats guardats en un calaix”. "Ha arribat el moment de tornar a posar-los en marxa”.

Galeria d'imatges