Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Fira Alacant

El Consell de la Institució Firal Alacantina nomena Alejandro Morant nou director general de l'entitat

15/09/2023
  • Beatriz Serrano es mantindrà al capdavant de la institució firal de manera transitòria fins  l'entrada efectiva del nou equip

El Consell d'Administració de la Institució Firal Alacantina (IFA), constituït este divendres i presidit per la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha aprovat per unanimitat nomenar Alejandro Morant Climent director general de l'entitat.

L'actual directora, Beatriz Serrano, es mantindrà en el càrrec de manera transitòria mentre culmina el procés de traspàs de poders per a vetlar pel funcionament correcte de la institució firal fins a la presa de possessió efectiva del nou equip.

Carlos Baño serà el vicepresident primer d'IFA en representació de la Cambra de Comerç d'Alacant, i Marián Cano, vicepresidenta segona per a la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), per l'estreta relació de les dos entitats empresarials amb l'activitat de la fira.

La presidenta del Consell i Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha explicat que, amb esta reestructuració, es pretén que IFA puga aconseguir "la màxima eficiència operativa" amb una direcció que té una trajectòria "vinculada a l'activitat empresarial i de la fira". També ha agraït a Beatriz Serrano la gestió que ha fet al capdavant de la institució durant els últims anys, "que, a més, han sigut especialment complicats".

Currículum d'Alejandro Morant

Alejandro Morant és natural de Busot. Va cursar els estudis d'EGB en el Col·legi Fundació Antonio Bonny, va continuar el Batxillerat en l'Institut Lloixa de Sant Joan d'Alacant, i els estudis de Dret, en la Universitat Miguel Hernández d'Elx. És master bussines administration (MBA) per l'FBS fundessem, i té diferents cursos i seminaris relacionats amb la gestió empresarial i administració pública.

L'experiència laboral que té s'inicia en l'empresa familiar del sector del moble i continua en l'agroalimentari, en què va desenvolupar diferents responsabilitats en logística i emmagatzematge, direcció comercial i cap de compres i vendes nacionals en una empresa majorista de mariscos (1996-2002). Eixe any és fitxat per una empresa promotora immobiliària com a responsable de vendes i comercialització internacional.

En 2007 va ser elegit alcalde de Busot, i ho és des de llavors. Durant 12 anys va ser també diputat provincial, amb responsabilitat en diferents àrees com ara Hisenda, Contractació, Serveis Jurídics, Recursos Humans, Infraestructures, Carreteres o Règim Interior. La més lligada al sector empresarial ha sigut la de Foment, des de la qual va ser responsable de participar i col·laborar amb les diferents associacions empresarials de la província.

A més, ha ocupat llocs de responsabilitat com a conseller delegat en Suma, com a vicepresident, en Geonet i proaigües, entre d'altres. També ha sigut president de l'Associació de Ciutats de la Pesca, formada per 50 municipis i sis províncies, i president dels consorcis de desenvolupament local i econòmic de Convega i Creama, i ha gestionat els dos consorcis durant l'època més dura de la crisi econòmica.