Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Drets infància

Igualtat destina prop de 400.000 euros a programes d'entitats sense ànim de lucre destinats a la intervenció integral de la infància i adolescència

16/09/2023
  • S'han concedit a un total de 67 entitats, 10 de la província d'Alacant, 51 de la de València i 6 de la província de Castelló
  • Es financen actuacions que promocionen els drets i protegisquen la infància i adolescència, que fomenten l'acolliment i adopcions i de formació per a professionals

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha resolt la concessió de prop de 400.000 euros per a finançar programes destinats a la intervenció integral en la infància i adolescència gestionats per entitats sense ànim de lucre.

En concret, se subvencionen programes de promoció de drets de la infància i l'adolescència, de prevenció i protecció de persones menors d'edat, de foment d'acolliment i adopcions i, finalment, programes de formació de professionals que interactuen amb xiquetes, xiquets i adolescents.

L'import global de les ajudes per a 2023 ascendix a 394.478,53 euros i s'han beneficiat un total de 67 entitats sense ànim lucre.

Segons la resolució de la Direcció General de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic publicada en el DOGV, per àmbit territorial, s'ha subvencionat 10 entitats de la província d'Alacant per un import de 48.794,77 euros; 51 de la província de València per 309.621,94 euros; i 6 entitats de la de Castelló que ascendixen a 36.061,82 euros.

Programes subvencionats

D'acord amb la convocatòria d'estes ajudes, en primer lloc, es financen programes de promoció de drets de la infància i l'adolescència que estiguen dirigits a conscienciar la població en general del fet que les persones menors d'edat són subjectes de drets, a fomentar la seua participació activa i progressiva en funció de la seua edat i maduresa en els àmbits públics i socials que els afecten directament o indirectament, així com a promoure l'interés superior de la infància i l'adolescència com a principi rector de tota l'actuació social.

Amb estos objectius s'ha destinat la quantitat de 55.226,98 euros a 7 entitats: 6 de la província de València i 1 entitat en l'àmbit de la província de Castelló.

Per a programes de prevenció i protecció de la infància i l'adolescència s'han finançat 36 entitats en total amb 177.515 euros, 27 de la província de València, 7 d'Alacant i 2 de la província de Castelló. En concret, els objectius d'estos projectes han d'estar dirigits a evitar situacions de desprotecció de la infància i l'adolescència, donant suport al seu entorn familiar i a les persones responsables de la seua atenció i cura, potenciant les seues capacitats i reduint els factors de risc.

Els programes que tenen com a objectiu el foment de l'acolliment familiar, així com l'adopció de xiquetes i xiquets amb característiques molt especials s'han subvencionat amb 106.509,21 euros a un total de 19 entitats sense ànim de lucre: 3 de la província d'Alacant, 2 de Castelló i 14 de la província de València.

Finalment, la Conselleria ha destinat 55.226,99 euros a 5 entitats, 4 de la província de València i 1 de la de Castelló, que desenvolupen programes de formació a persones professionals que interactuen en el desenvolupament de la seua professió amb xiquetes, xiquets i adolescents.