Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Integració social

Maria Àngels Ramón-Llin destaca l'aposta de l'IVASS pels recursos normalitzats que acosten les persones amb discapacitat intel·lectual a la Comunitat

17/09/2023
Maria Àngels Ramón-Llin destaca l'aposta de l'IVASS pels recursos normalitzats que acosten les persones amb discapacitat intel·lectual a la Comunitat
  • La directora general de l'IVASS ha visitat les persones usuàries dels habitatges tutelats de l'Institut a València
  • La xarxa d'habitatges disposa de cinc cases on residixen 29 persones i disposen d'un equip de 26 professionals

La directora general de l'Institut Valencià de Serveis Socials, Maria Àngels Ramón-Llin, ha subratllat que des d'IVASS i la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge “impulsarem aquells recursos que acosten les persones amb discapacitat intel·lectual als serveis i l'entorn comunitari”.

Ramón-Llin ha realitzat estes declaracions en la seua visita als quatre habitatges tutelats de l'entitat a la ciutat de València, on residixen 19 persones amb discapacitat intel·lectual i que compten amb el suport de 14 professionals.

Així mateix, ha ressaltat “l'aposta del Consell per recursos que promoguen l'autonomia i el desenvolupament integral d'estes persones”, i ha incidit en què els habitatges tutelats “oferixen a les persones amb discapacitat intel·lectual eixa oportunitat de poder conviure i independitzar-se d'una manera apropiada i en funció de les seues necessitats”.

Les persones que residixen en els habitatges El Limonero, Duque, Puerto i Aben, li han traslladat les seues experiències i han pogut compartir amb la directora general de l'IVASS com es desenvolupen a les seues cases, la convivència, la seua relació afectiva i el repartiment dels quefers diaris.

A més, huit persones amb discapacitat intel·lectual d'estos habitatges formen part del grup d'autogestors de València, en el qual participen persones usuàries d'altres centres i serveis de l'IVASS a la província.

En este grup es fomenten les habilitats de comunicació amb les quals transmetre sentiments i necessitats, actuar sense por d'equivocar-se perquè augmente la seua autoestima i confiança en si mateixos. També es promou la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en la comunitat.

Maria Àngels Ramón-Llin ha reiterat que “l'IVASS continuarà treballant per a garantir a les persones amb discapacitat intel·lectual, usuàries dels seus centres i serveis, l'oportunitat de participar en tots els àmbits de la vida en igualtat de condicions que la resta de la població”.

L'Institut Valencià de Serveis Socials disposa de cinc cases tutelades, quatre a València i una a Rocafort, on residixen 29 persones amb necessitats de suport límit i extens, i disposa d'un equip multidisciplinari de professionals format per 17 cuidadores i 7 tècnics, director i administrativa.

Galeria d'imatges