President
Recepció en el Palau

Carlos Mazón destaca que la Selecció Espanyola de Futbol s'ha convertit en “referent” i “revulsiu” per al suport institucional a l'esport femení

15/09/2023
Carlos Mazón destaca que la Selecció Espanyola de Futbol s'ha convertit en “referent” i “revulsiu” per al suport institucional a l'esport femení
  • El president de la Generalitat ha rebut una representació de jugadores composta per Ivana Andrés, Enith Salón i Alba Redondo
  • “L'exemple d'estes professionals suposa un impuls al nostre treball, per a avançar en més instal·lacions, més mitjans i més suport als planters esportius”, ha indicat
  • El cap del Consell ha elogiat la “determinació de grans dones”, que han fet que l'esport femení “estiga trencant sostres i fronteres”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha rebut una representació de la Selecció Femenina de Futbol d'Espanya, a la qual ha agraït el fet d'haver-se convertit en un “referent” per a totes les xiquetes a les quals els agrada este esport i en “revulsiu” perquè s'intensifique el suport institucional a l'esport femení.

El president ha subratllat la importància que les xiquetes tinguen en estes esportistes un “espill en el qual mirar-se”. “Eixa imatge, eixos valors i eixa determinació que han vist, els ajudaran en un futur a prendre elles mateixes una decisió”, ha indicat.

Carlos Mazón ha fet estes declaracions durant la recepció que ha oferit a una representació de jugadores de la Selecció Femenina de Futbol d'Espanya, composta per Ivana Andrés, Enith Salón i Alba Redondo, que ha portat fins al Palau de la Generalitat la Copa Mundial Femenina de Futbol 2023. A l'acte ha assistit també el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera.

Ivana Andrés, capitana de la Selecció, és natural d'Aielo de Malferit i juga en el Reial Madrid. Per part seua, Enith Salón és la portera de la Selecció, juga en el València CF i és original de Moncada. Finalment, Alba Redondo, davantera en la Selecció, milita també en el Llevant UD i és d'Albacete. 

A totes elles, així com a la resta de l'equip, Carlos Mazón ha felicitat pel recent triomf en el Mundial celebrat a Sidney i els ha manifestat el seu “orgull i agraïment”.

“Gaudirem la Copa, però l'assumirem també com una lliçó a les administracions públiques perquè continuen impulsant encara més l'esport, amb més instal·lacions, més mitjans i més suport al planter“, ha assenyalat el president.

Valors de l'esport

Durant la intervenció que ha fet, Carlos Mazón també ha destacat els valors que representa l'esport que ajuda a “tindre consciència, a saber perdre i guanyar i a competir de manera neta”.

A més, ha destacat la determinació de “grans dones” que han fet que l'esport femení, en general, i el futbol, en particular, “estiga trencant sostres i fronteres”.

Carlos Mazón també ha elogiat l'obstinació del vicepresident Vicente Barrera que “no ha parat fins a aconseguir que s'exhibisca este trofeu a València”, i ha subratllat que “ha sigut la Comunitat Valenciana, primer en l'Ajuntament i després en la Generalitat, un dels primers llocs a acollir el trofeu”.

Carlos Mazón ha destacat el fet que la capitana de la Selecció, Ivana Andrés, haja nascut a Aielo de Malferit i que haja guanyat la Copa justament el mateix any en què es complix el 50 aniversari del cantant Nino Bravo.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón