Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Mobilitat

Salomé Pradas anuncia una inversió de 400 milions d'euros per a l'adquisició de 600 vehicles per a 38 línies de transport regular de passatgers

18/09/2023
Salomé Pradas anuncia una inversió de 400 milions d'euros per a l'adquisició de 600 vehicles per a 38 línies de transport regular de passatgers
  • La consellera assegura que està previst que el procés es duga a terme en un termini màxim de dos anys

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que el procés de renovació de les concessions de 38 línies de transport regular de passatgers preveurà una inversió de vora 400 milions d'euros per a l'adquisició de 600 autobusos entre models completament elèctrics, híbrids i, en menor mesura, convencionals.

Així s'ha expressat durant la seua intervenció en l'obertura de la jornada “La comunicació de la mobilitat sostenible i del canvi climàtic” organitzada per la Càtedra Vectalia i la Càtedra Aigües d'Alacant de la Universitat d'Alacant que s'ha celebrat este dilluns.

La titular d'Infraestructures ha expressat “la voluntat política del Consell que presidix Carlos Mazón” per a “avançar des de tots els fronts, cap a formes més eficients i eficaces de transport de persones que tinguen el menor impacte possible en el medi ambient”.

En este sentit, ha assegurat que el Consell “assumix el repte que cap dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana manque d'un servei de transport interurbà modern, eficaç, eficient i sostenible”.

Per això, el procés de renovació de les 38 concessions de línies de transport regular que s'està duent a terme ara mateix, “va més enllà d'un mer acte administratiu perquè és una aposta de futur”.

Per províncies, Castelló rebrà 100 d'estos vehicles, mentre que Alacant tindrà 240 i els 260 restants correspondran a les línies que operen a la província de València. Estos autobusos, a més, estaran dotats de sistemes d'ajuda a l'explotació (SAE) que permeten compartir informació en temps real sobre la ubicació del vehicle, aforament i qualsevol altra incidència que permeten millorar el servei.

“Està previst que tot este procés es duga a terme en un termini màxim de dos anys, si bé és la nostra voluntat acurtar-lo en la mesura que siga possible”, ha dit la consellera, qui ha afegit que “mobilitat és sinònim d'oportunitat i per això el motiu que siga responsabilitat de l'Administració facilitar els millors mitjans de transport públic per a la ciutadania i que estos serveis siguen universals, accessibles i, per descomptat, sostenibles”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats