Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Salut mental

La Generalitat crea la Comissió Interdisciplinària de Coordinació de la Salut Mental a la Comunitat Valenciana

18/09/2023
La Generalitat crea la Comissió Interdisciplinària de Coordinació de la Salut Mental a la Comunitat Valenciana
  • La seua creació s’emmarca dins del Pla de salut mental, la posada en marxa del qual està prevista abans que acabe l’any
  • Estarà dirigida pel responsable de l’Oficina de Salut Mental i Addiccions de la Conselleria de Sanitat
  • Susana Camarero, Marciano Gómez i José Antonio Rovira s’han reunit per a traçar els punts més importants d’este projecte

La Generalitat crearà la Comissió Interdisciplinària de Coordinació de la Salut Mental a la Comunitat Valenciana, dins del Pla de salut mental en què ja està treballant Sanitat, la posada en marxa del qual està prevista “abans que acabe l’any”.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, després de la reunió que ha mantingut amb el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, i el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, per a traçar els punts més importants d’este projecte.

Susana Camarero ha explicat que la Comissió Interdisciplinària de Coordinació de la Salut Mental estarà dirigida pel responsable de l’Oficina de Salut Mental i Addiccions de la Conselleria de Sanitat i integrada pels directors generals i subdirectors generals especialistes en esta qüestió de les tres conselleries que hi estan implicades, per a atendre de manera “transversal” els problemes de salut mental.

L’objectiu, segons ha assenyalat, és crear un òrgan “multidisciplinari i flexible” que puga comprendre “tots els àmbits” relacionats amb este problema de salut i que no constituïsca un instrument “rígid i encorsetat”.

Pla de salut mental

El Pla de salut mental de la Generalitat abordarà mesures d’actuació per a jóvens, adults i persones majors, així com línies específiques en àmbits com ara l’educatiu, les drogodependències, les addiccions i un pla específic de prevenció del suïcidi.

Susana Camarero, que ha assegurat que es tracta d’un “assumpte prioritari” per a l’executiu autonòmic, ha indicat que, dins del pla, hi haurà un apartat especial destinat a la infància i adolescència.

“La prevenció i la cura de la salut mental de l’alumnat és fonamental”, ha continuat, i, per a fer-ho, des del Consell, “estes qüestions s’abordaran des de perspectives diferents i d’una manera global. La pandèmia ha posat sobre la taula la importància d’este tema i els centres educatius no poden romandre aliens”.

Per això, els primers passos aniran orientats a dissenyar un pla, principalment en Secundària, Batxillerat i FP, de la mà de professionals de la sanitat, “que són els més idonis per a detectar possibles problemes i corregir-los”.

Segons ha assegurat Camarero, ja estan en marxa les mesures necessàries per a incrementar el nombre de psicòlegs i psicòlogues als hospitals i incorporar professionals especialitzats en les plantilles dels col·legis.

Galeria d'imatges