Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Del 20 de setembre al 6 d’octubre

Turisme Comunitat Valenciana i Conhostur impulsen la 1a edició de Gastroalmuerzos per a reivindicar la importància de l’esmorzar

19/09/2023
Turisme Comunitat Valenciana i Conhostur impulsen la 1a edició de Gastroalmuerzos per a reivindicar la importància de l’esmorzar
  • Un total de 70 locals de tota la Comunitat Valenciana oferixen propostes variades d’esmorzar amb producte local
  • La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha participat en la presentació de la campanya juntament amb el president de Conhostur, Manuel Espinar

Turisme Comunitat Valenciana i la Confederació d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) impulsen la primera edició de Gastroalmuerzos, una iniciativa activa del 20 de setembre al 6 d’octubre que reivindica la importància de l’esmorzar.

Una proposta que fa valdre la importància de l’esmorzar com una de les tradicions més arrelades de la Comunitat Valenciana, en què destaca la riquesa i la singularitat de la gastronomia valenciana a través de creacions basades en el producte local.

A la campanya, presentada este dimarts a València per la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, i el president de Conhostur, Manuel Espinar, s’han sumat un total de 70 establiments repartits entre les tres províncies, que presenten opcions molt diverses. Estes opcions inclouen un esmorzar complet, especialitat de la casa, amb els habituals elements per a compartir.

D’esta manera, a l’entrepà, la coca, la tosta o els plats combinats, cal sumar-hi els cacaus, els adobats o les ensalades, sense oblidar el tradicional cremaet o el carajillo. Tot això, amb preus que oscil·len entre els 8 i els 11 euros, la informació dels quals està disponible en la web www.gastroalmuerzos.com.

Durant la presentació, la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha manifestat el compromís de la Generalitat amb el producte gastronòmic, a través de “la marca l’Exquisit Mediterrani i la seua promoció com a element diferenciador de la nostra destinació”.

Per a Moreno, el producte d’esta nova campanya “ens identifica com a societat i apel·la a les nostres arrels i a la nostra identitat com a valencians”. En esta línia, la secretària autonòmica ha destacat el conveni de col·laboració de Turisme CV amb Conhostur, que “ens permet posar en marxa esta mena d’iniciatives i dotar de més visibilitat la riquesa de la nostra oferta gastronòmica”, ha assenyalat.

Es tracta d’una proposta que comptarà amb gran acceptació en esta primera edició, i que, a judici seu, “reafirma el valor de l’esmorzar al llarg de tota la Comunitat Valenciana”, a més de ser “una excel·lent oportunitat per a convidar valencians i turistes a gaudir d’un agradable moment gastronòmic en bona companyia”, hi ha afegit Cristina Moreno.

Per la seua banda, el president de Conhostur, Manuel Espinar, ha assenyalat que “transformar un producte popular com l’esmorzar, tal com el coneixem en la nostra terra, en un producte gastronòmic és un repte que pensem que és adequat a la tendència que esta cultura de l’esmorzar està agafant en molts dels locals de la Comunitat Valenciana”.

A més, Espinar ha informat que “hi ha diversos premis en joc, amb dos concursos que tindran lloc a través de les xarxes socials”. D’una banda, els primers que fotografien i compartisquen en els seus perfils de xarxes algun dels cartells de Gastroalmuerzos entraran en un sorteig per a obtindre una làmina exclusiva de la campanya signada per l’il·lustrador.

En segon lloc, les tres persones que publiquen més imatges en Instagram o Facebook dels esmorzars que proven estos dies, emprant l’etiqueta #Gastroalmuerzos, guanyaran un esmorzar junt amb un acompanyant.

Més informació de propostes i locals participants:

Gastro Almuerzos – Consumix local, secunda el que és nostre.

 

Galeria d'imatges