Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Assassinat masclista

El Consell guarda un minut de silenci per l'assassinat de Suzan i Nicoleta i mostra tolerància zero a la violència masclista

19/09/2023
El Consell guarda un minut de silenci per l'assassinat de Suzan i Nicoleta i mostra tolerància zero a la violència masclista
  • Membres del Consell, institucions valencianes i la societat han mostrat la seua més rotunda condemna per este assassinat
  • Susana Camarero llança un missatge d'esperança: “Hi ha eixida, hi ha futur i hi ha vida després de la violència de gènere”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, membres del Consell, representants de les institucions valencianes i la societat civil han guardat un minut de silenci davant del Palau de la Generalitat per a mostrar la seua condemna més ferma per l'assassinat de Suzan i Nicoleta a les mans de les seues parelles divendres passat, i la seua solidaritat, condolences i afecte a les seues famílies, amistats i a Orihuela i Castelló de la Plana, localitats en les quals residien les víctimes.

Al final de la concentració, la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha volgut llançar un missatge a aquelles dones que estan en les seues cases i patixen en silenci esta xacra. A elles i als seus entorns “volem dir-los que hi ha eixida, hi ha futur i hi ha vida després de la violència de gènere”.

Ja en són 5 les dones assassinades a la Comunitat Valenciana des del principi d'any i 47 a Espanya. “Per elles i per les qui patixen esta violència, els traslladem el missatge que no estan soles. Ens tenen al seu costat contra els maltractadors”.

Però és important, ha subratllat la vicepresidenta segona, “que ens ajuden perquè puguem ajudar-les. Conteu el que està passant perquè estem al vostre costat posant en marxa les ferramentes i instruments que siguen necessaris per a acompanyar-vos, protegir-vos i ajudar-vos a eixir d'eixe infern”.

Finalment, s'ha referit als serveis d'atenció a les víctimes que estan 24 hores al dia perquè qualsevol víctima o qualsevol persona que conega, que sàpia d'una situació de violència de gènere, puga posar-se en contacte.

A més dels telèfons del Servei d'Atenció Telefònica (016 i 900 580 888), la xarxa de Centres Dona de la Generalitat disposa de centres a València, Alacant, Castelló de la Plana, Dénia i Torrevieja, i serveis itinerants a Elda, Yátova, Segorbe, Sant Mateu i Xàtiva.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la vicepresidenta segunda y consellera de Servicios Sociales, Igualdad y Vivienda, Susana Camarero