President
Fira Hábitat

Carlos Mazón destaca la “gran aposta” de la Generalitat per “impulsar i revitalitzar” Fira València juntament amb l'Ajuntament

19/09/2023
Carlos Mazón destaca la “gran aposta” de la Generalitat per “impulsar i revitalitzar” Fira València juntament amb l'Ajuntament
  • El president de la Generalitat ha inaugurat el certamen internacional del moble i la il·luminació celebrat en Fira València
  • Aposta per optimitzar el recinte firal, ja que actualment “se situa entorn del 15 % de la productivitat que pot oferir a la nostra economia”
  • Ha apuntat que el Consell continuarà “millorant el marc fiscal, reduint tràmits burocràtics i donant suport a l'exportació”
  • Destaca que el tèxtil i el moble “són uns dels millors ambaixadors” de la Comunitat Valenciana i enaltix la qualitat dels seus productes

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat este dimarts que la Generalitat “impulsarà i revitalitzarà” Fira València juntament amb l'Ajuntament, per a la qual cosa les dos administracions treballaran com a “socis estratègics” en el que ha considerat “una de les grans infraestructures” de la ciutat de València.

Així s'ha pronunciat el titular del Consell durant la inauguració de Fira Hábitat València, el certamen internacional del moble i la il·luminació celebrat en Fira València, al qual ha assistit també la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

El cap del Consell ha apostat per “la col·laboració i el treball conjunt” de l'Ajuntament de València i la Generalitat, amb l'objectiu de “millorar la instal·lació i optimitzar-la com mereix, perquè en estos moments no està més enllà d'un 10 o 15 % de la productivitat que pot oferir a la nostra economia”.

Així, Carlos Mazón ha apuntat que el Consell continuarà “millorant el marc fiscal, reduint tràmits burocràtics, apostant per la simplificació administrativa i donant suport a l'exportació”, amb l'objectiu d'incrementar el nombre d'empreses “que venen els seus productes en els mercats internacionals i es convertixen així en les nostres ambaixadores”. 

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha destacat també que la Generalitat i l'Ajuntament s'han convertit en “socis estratègics” per a impulsar, a més de Fira València, infraestructures com el Port de València o la Marina.

Així mateix, ha agraït a l'alcaldessa de València, María José Catalá, que l'Ajuntament “haja recuperat i estiga exercint” la vicepresidència de la Fira, perquè abans, ha lamentat, “ni la tenia ni l'exercia”. 

Sectors clau

Respecte al sector del moble i del tèxtil de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón ha ressaltat el “dinamisme” d'estos grups d'activitat i ha reivindicat la “qualitat” dels seus productes, “que competixen més i millor que els altres”.

Així, ha destacat, com a punts forts d'estos sectors, els “alts” nivells d'exportació, la seua fabricació i disseny “excepcionals”, així com la seua relació amb la distribució comercial i amb la venda en línia. “El tèxtil i el moble són uns dels nostres millors ambaixadors”, ha subratllat Carlos Mazón.  

El president de la Generalitat ha explicat que, encara que estos grups d'activitat “han patit molt”, també han sabut “competir”. “Quan ha arribat la crisi han impulsat les seues exportacions, quan han pujat els costos han sabut optimitzar, i en tot moment, ha apostat per la qualitat i el disseny”, ha apuntat Mazón. 

Hábitat 2023

Respecte al certamen Hábitat, el cap del Consell ha destacat que “ha resistit bé” i té “molt bones perspectives” enguany. A més, ha destacat la seua contribució a la revitalització de Fira València.

Hàbitat reunix més de 600 firmes nacionals i internacionals i atrau cada any 48.000 visitants. En la present edició també se celebra el certamen Textilhogar, així com el saló de joves talents, Nude. 
 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón