Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

El Consell de Fira València encarrega al director general un pla estratègic a curt termini per a rellançar la institució

19/09/2023
  • La presidenta del Consell i consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, destaca el potencial del recinte en nous mercats

El Consell d’Administració de Fira València ha acordat encarregar al seu nou director, Jorge Fombellida, l’elaboració d’un pla estratègic a curt termini per a rendibilitzar l’activitat econòmica del recinte i “rellançar-ne la projecció nacional i internacional”.

El Consell, presidit per la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i amb la presència de l’alcaldessa de València, María José Catalá, com a vicepresidenta primera, ha celebrat este dimarts la segona sessió des de la constitució del nou equip, en què s’han ratificat les funcions de Fombellida com a màxim responsable del recinte firal.

La idea, ha assenyalat Montes, és “revitalitzar una institució que ens hem trobat en estat de quasi abandó” i amb “tan sols un percentatge del seu potencial en ús, sobretot si es compara amb altres instal·lacions com ara les de Madrid i Barcelona”.

Montes ha destacat “la capacitat de creixement de Fira València”, per la qual cosa s’ha encarregat al seu director general l’elaboració d’un pla estratègic a curt termini per a millorar el rendiment econòmic del recinte. La idea és que es presente en el pròxim consell d’administració amb una anàlisi dels diversos àmbits de possible actuació: des dels tradicionals (fires) fins a altres nous, com ara esdeveniments nacionals o de restauració.

L’encàrrec va en la línia del que ha anunciat este dimarts el president de la Generalitat, Carlos Mazón, en la inauguració de la Fira Hàbitat, sobre la necessitat d’optimitzar el recinte junt amb l’Ajuntament, en una etapa en la qual les dos administracions treballaran com a “socis estratègics” en la que ha considerat com “una de les grans infraestructures” de la capital.