Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Avalem Experiència Plus

Quasi 1.500 persones de més de 30 anys inicien la seua experiència laboral en ajuntaments amb el programa Avalem Experiència

20/09/2023
  • Són contractacions de 12 mesos a jornada completa, dirigides a persones desocupades de més de 30 anys
  • En la convocatòria d’enguany s’estima que seran quasi 1.500 persones les que tindran una experiència laboral en una entitat local valenciana

Quasi 1.500 persones desocupades de més de 30 anys iniciaran en les pròximes setmanes la seua experiència laboral en ajuntaments valencians, gràcies al programa Avalem Experiència de Labora.

Són contractacions que tindran una duració de 12 mesos i que poden comprendre totes les categories professionals. Fins a finals del mes d’octubre tenen de termini les entitats locals per a signar els contractes a les persones destinatàries i iniciar amb això esta experiència laboral.

Per a poder optar a estes contractacions, solament cal estar d’alta en Labora com a demandant d’ocupació i tindre el perfil degudament actualitzat per a poder entrar en els sondejos amb els quals les entitats locals realitzen la contractació definitiva.

Han sigut més de 300 les entitats locals que van sol·licitar la participació en esta convocatòria. La convocatòria d’estes subvencions posa a la disposició de les entitats esmentades 30 milions d’euros, que compten amb el cofinançament de la Unió Europea a través del Fons Social Europeu Plus.

Esta iniciativa ha permés que siguen ja més de 6.000 persones desocupades de més de 30 anys les que hagen tingut l’oportunitat de treballar durant 12 mesos en una entitat local en els últims anys. Amb esta nova convocatòria se superaran les 7.500 contractacions de persones que han tingut una experiència laboral amb la qual han pogut millorar el seu perfil d’ocupabilitat.

El programa Avalem Experiència s’articula entorn de diverses línies estratègiques, una de les quals és el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones de més de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o l’estabilitat en el treball.

Així mateix, també impulsa accions com ara la formació per a actualitzar la qualificació professional, el suport a les iniciatives d’emprenedoria i el treball autònom, l’orientació, la intermediació i la cerca d’ocupació.

Per a inscriure’s en Labora cal sol·licitar cita prèvia en l’Espai Labora que corresponga segons el domicili. Així mateix, és important tindre la fitxa de demanda convenientment actualitzada per a poder optar més fàcilment a les places que es puguen demanar. Esta gestió es pot fer en línia des de l’apartat autoentrevista.