Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Indústria

La consellera Nuria Montes avança el Consell d'Administració de SITVAL en el qual es nomenarà el nou director

20/09/2023
  • El pròxim Consell de la Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (SITVAL) se celebrarà el dimarts 26 de setembre
  • Des de Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme es pretén estabilitzar la situació d'una entitat que es va trobar en una situació catastròfica

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, en qualitat de presidenta del Consell d'Administració de la Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (SITVAL), ha avançat al pròxim dimarts, 26 de setembre la reunió ordinària d'este consell. En esta sessió està previst, entre altres coses, nomenar un nou director general de l'entitat.

El Consell tindrà lloc a les 13 hores a la seu de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme. En l'ordre del dia es preveu, juntament amb el nomenament esmentat, el de la secretaria del Consell d'Administració, així com els cessaments i nomenaments d'altres càrrecs estatutaris. 

La consellera Nuria Montes, ha avançat este consell perquè, com ja va avançar, “des del seu departament es pretén estabilitzar la situació d'una entitat que es va trobar en una situació catastròfica quan, el juliol passat, va accedir al nou govern valencià". 

Per a la responsable d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme,”la prioritat ha sigut en tot moment donar continuïtat a un servei que afecta els ciutadans, els transportistes, els taxistes i totes les persones que depenen d'un vehicle sobretot per a treballar i per a viure”.

SITVAL en xifres

La Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (SITVAL), és una empresa pública que té com a objecte la prestació del servei públic d'inspecció tècnica de vehicles (ITV). Com a empresa pública va començar a funcionar prestant el servei per primera vegada en règim de gestió directa el passat 27 de febrer en unes estacions i el 4 de març en altres, la data de finalització de la concessió del qual és el 3 de març de 2023.

SITVAL disposa d'estacions fixes a Alacant, Alcoi, Benidorm, Elda, Elx, Novelda, Ondara, Orihuela, Pilar de la Horadada, Redován, Torrevieja i Villena a la província d'Alacant; Castelló de la Plana, Vila-real i Vinaròs a la de Castelló; i Alzira, Catarroja, Gandia, Llíria, Massalfassar, Ontinyent, Riba-roja del Túria, Sagunt, San Antonio de Benagéber, Utiel, València (Campanar), València (Vara de Quart) i Xàtiva a València.

Juntament amb les anteriors disposa de 15 estacions mòbils a la província d'Alacant, 27 en la de Castelló i 18 a la de València. També té 67 estacions especialment destinades a la inspecció dels vehicles agrícoles. 

L'any passat 2022, quan les ITV encara funcionaven en règim de concessió privada, van dur a terme un total de 2.232.274 inspeccions periòdiques a ciclomotors, motocicletes,    quadricicles, turisme, taxis, mixt, autocaravanes, camions, tractocamions, furgonetes, autobusos, remolcs i semiremolcs, vehicles agrícoles, remolcs agrícoles, vehicles d'obres.

A causa de les oscil·lacions de pics de treball que es donen, especialment a l'estiu, a conseqüència de les vacances anuals dels treballadors, la substitució transitòria de persones treballadores amb dret a reserva de lloc de treball, la necessitat de completar les reduccions de jornada o les hores de representació sindical, es van crear dos borses de treball temporal per a reforçar el servei.

Paral·lelament, el passat 13 d'abril, SITVAL va posar en marxa el telèfon gratuït 900 847 847 que permet demanar cita prèvia per al servei públic d'inspecció tècnica de vehicles.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera d'Innovació, Industria, Comerç i Turisme, Nuria Montes