Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Valencia Digital Summit

Nuria Montes destaca que Valencia Digital Summit constituïx "un dels majors esdeveniments internacionals de tecnologia"

20/09/2023
  • La Generalitat finança amb 250.000 euros l'organització del certamen que reunirà més de 10.000 professionals
  • L'esdeveniment tindrà lloc els dies 26 i 27 d'octubre a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha participat este matí en la presentació de Valencia Digital Summit, on ha destacat que esta trobada constituïx "un dels majors esdeveniments internacionals de tecnologia".

La Generalitat, a través de la Conselleria d'Innovació, contribuïx amb 250.000 euros a finançar l'organització d'este esdeveniment, que tindrà lloc els dies 26 i 27 d'octubre a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i que, segons ha destacat Montes, “contribuïx a reforçar l'ecosistema innovador del nostre territori i a impulsar el creixement de startups tecnològiques”.

“És una oportunitat única per a potenciar sinergies, fomentar aliances i intercanviar estratègies que ajuden a la creació d'un ecosistema madur d'empreses innovadores amb arrel en la nostra Comunitat i amb un abast internacional que impulse la competitivitat de la nostra economia”, ha subratllat Nuria Montes.

La present edició de Valencia Digital Summit preveu generar un volum de negoci de més de 10 milions d'euros, a més de reunir més de 10.000 professionals procedents de 80 països, 400 inversors internacionals amb una cartera d'inversió de més de 8.000 milions d'euros, 250 ponents internacionals i 1.500 startups, segons ha avançat Juan Luís Hortelano, president de Startup Valencia i organitzador de l'esdeveniment.

En la presentació de l'esdeveniment, la consellera Montes, ha assegurat que Valencia Digital Summit s'ha convertit en “un dels principals esdeveniments d'emprenedoria i tecnologia del món”. “Si hi ha una ciutat que pot ser la capital de l'emprenedoria i la digitalització, eixa és València”, ha afegit.

Nuria Montes ha explicat que, “per a nosaltres, unes jornades d'estes característiques tenen una doble importància: tindre coneixement de les fonts de talent d'innovació i desenvolupar un model basat en la capacitat, desenvolupament i talent, perquè creiem en un projecte de Comunitat Valenciana oberta”.

A més, la consellera ha volgut destacar que, “com assenyala el president, Carlos Mazón, la Comunitat s'està convertint en un territori d'oportunitats, amb mesures com la bonificació al 99 % de l'impost de successions o donacions”. “Això vol dir que molts emprenedors podran rebre eixes donacions dels seus pares sense pagar per això, la qual cosa suposa un avantatge competitiu”.

Montes ha fet també una referència al lema de l'esdeveniment, ‘The Good Future’, i que és exemple de com la innovació i la digitalització “pot servir-nos per a cobrir les necessitats d'ocupació i formació, una altra de les línies estratègiques per a esta legislatura”. “Creiem en la formació de capital humà des de les primeres hores per a adaptar-les a les exigències de la tecnologia i innovació”, ha agregat, perquè “hem d'abandonar el concepte de memorització i centrar-nos en les capacitats de creativitat que tant tenen a veure amb l'emprenedoria”.

Galeria d'imatges