Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Dia Internacional de la Paella

Turisme Comunitat Valenciana dona suport a la projecció i reconeixement internacionals de la paella a través del 'World Paella Day'

20/09/2023
Turisme Comunitat Valenciana dona suport a la projecció i reconeixement internacionals de la paella a través del 'World Paella Day'
  • La directora general de Turisme, Esther Labaig, ha assistit a la final del 'World Paella Day' celebrada a la plaça de l'Ajuntament de València
  • El Japó s'alça amb el primer premi a la millor paella del món d'esta edició amb el xef Kohei Hatashita, seguit de l'Equador i Colòmbia

La directora general de Turisme, Esther Labaig, ha assistit amb motiu del Dia Internacional de la Paella, a la 'World Paella Day Cup' a la plaça de l'Ajuntament de València, on han competit 12 cuiners seleccionats de diferents països per presentar la millor paella del món.

Una competició en la qual el xef Kohei Hatashita procedent del Japó ha sigut el guanyador d'esta edició 2023, amb la seua recepta que porta ànec, porro i taronja. El segon premi a la millor paella del món ha recaigut en el cuiner Cristian Arroba de l'Equador, i Arturo Bedregal procedent de Colòmbia, ha aconseguit la tercera posició. Entre els finalistes, es trobaven respectats xefs procedents d'Alemanya, França, Itàlia, Polònia, Romania, els Estats Units, Mèxic, el Marroc i l'Índia, amb Espanya, com a país amfitrió.

Esta final té lloc en el marc de les activitats programades en el ‘World Paella Day 2023’, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de València, on Turisme Comunitat Valenciana col·labora juntament amb Visit València, el Patronat de Turisme de València i Turespaña, a més del suport de la DO Arròs de València, de la Federació d'Hostaleria de València, Wikipaella i del Concurs de Paella Valenciana de Sueca.

En este context, Esther Labaig ha assenyalat que “esta iniciativa s'ha convertit en un esdeveniment que cada any té més rellevància i més participació”, i en el qual, a més, “s'aconseguix dotar de visibilitat i reconeixement una de les fites de la nostra gastronomia, com és la paella”.

Labaig ha defés este plat com “el nostre emblema gastronòmic més internacional”, i ha volgut recalcar que “esta iniciativa busca reivindicar, no solament la paella i els seus ingredients, sinó també tot el procés d'elaboració i el ‘comboi’ que implica per als valencians i valencianes la seua preparació”.

La directora general ha destacat la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana amb la Fundació Visit València, per a fer realitat este esdeveniment i fomentar la imatge de la ciutat de València com a referent gastronòmic. Este acord, dotat amb 1,5 milions d'euros en 2023, ha permés, a més, donar suport a altres esdeveniments gastronòmics com la gal·la 'The World´s 50 Best Restaurants' celebrada el mes de juny passat a València; o iniciatives de gran èxit com Cuina Oberta, entre altres.

Galeria d'imatges