Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Territoris innovadors

La Generalitat subvenciona amb 3,5 milions 48 projectes innovadors en municipis valencians

21/09/2023
  • De les propostes subvencionades, 31 corresponen a projectes que suposen un alt impacte innovador i 17 a projectes pilot d'innovació

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha resolt la convocatòria per la qual subvenciona amb quasi 3,5 milions d'euros l'execució i desenvolupament de projectes innovadors en 48 municipis de la Comunitat Valenciana.

Els projectes subvencionats tenen per objecte contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania a través del desenvolupament de projectes innovadors aplicats a àmbits socials com la participació ciutadana, la igualtat de gènere, l'educació, el medi ambient, la salut o el benestar social de les persones.

Segons ha assenyalat la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, “des de la Generalitat volem potenciar la innovació per a tots els municipis de la Comunitat Valenciana. És imprescindible vertebrar el nostre territori a través de polítiques que permeten a tots els municipis beneficiar-se de les noves tecnologies i buscar solucions innovadores a situacions quotidianes que contribuïsquen a fer una vida més fàcil a totes les persones”.

En esta edició s'han concedit subvencions per a projectes en 48 municipis de la Comunitat Valenciana. 31 de les propostes corresponen a projectes que suposen un alt impacte innovador per al municipi, això és, que generen beneficis significatius i duradors en el temps per a tota la ciutadania, i que el seu impacte generarà un canvi positiu a curt termini.

L'import màxim subvencionable per a estos projectes d'alt impacte és de 150.000 euros, que han obtingut els municipis d'Onda, Bolulla i Formentera del Segura.

La resta de municipis beneficiats són, a la província de Castelló, Vinaròs, Castielfabib, Segorbe i Artana.

A la província de València els municipis de: Gandia, Bétera, Algemesí, Vilamarxant, l'Eliana, Manises, Meliana, Rafelbunyol, la Font d'en Carròs, Aras de los Olmos, Mancomunitat Alt Túria, Llutxent, Ayora i Rotglà i Corbera.

Finalment, els municipis de la província d'Alacant beneficiaris són: Alcoi, la Nucia, Aspe, Pego, Novelda, Altea, el Verger, Orba, Beniarbeig i Sanet y Negrals.

Les altres 17 propostes subvencionades corresponen a projectes pilot d'innovació, que suposen un plantejament preliminar a xicoteta escala que permet avaluar la viabilitat, duració, cost, adversitats i millorar el disseny abans d'implementar un projecte a gran escala.

La subvenció màxima per a estos municipis és de 75.000 euros que han rebut els municipis de Paiporta, Benifato, Confrides, el Camp de Mirra, Sant Rafael del Río, Canet lo Roig, Cañada, Vall d'Alba i l'Orxa.

A més, també han sigut beneficiats els projectes de la Mancomunitat Camp de Túria, l'Alacantí, Mancomunitat de la Ribera Alta, Alzira, Petrer, la Vall d'Uixó, Cirat i la Llosa de Ranes.