President
Premis Cambra 2023

Mazón aposta per una “vertadera revolució” per a transformar la Comunitat Valenciana en territori atractiu per a la inversió

21/09/2023
Mazón aposta per una “vertadera revolució” per a transformar la Comunitat Valenciana en territori atractiu per a la inversió
  • “Menys impostos; menys traves administratives; més espai, i millor, per als emprenedors, per als que hi vullguen invertir, sense importar el seu lloc d’origen”
  • El president de la Generalitat ha mostrat el seu compromís per a “transformar, agilitzar i actualitzar l’Administració valenciana” per a facilitar l’adaptació de les empreses als canvis
  • Un territori on siga “més fàcil” obrir una empresa, un negoci o comunicar-se amb l’Administració
  • Assegura que la reforma de la Llei d’ordenació del territori amb la finalitat d’agilitzar la concessió de llicències serà la primera acció cap a la simplificació administrativa
  • Assenyala que les noves mesures fiscals per a “reduir i alleujar la càrrega de les famílies” són “un gran pas cap a una recaptació més solidària i més justa”
  • Oferix “seguretat, certitud i serietat” al teixit empresarial i destaca la seua contribució a crear l’actual model d’Estat, “basat en la llibertat i la igualtat de drets i oportunitats”
  • Recorda que “qualsevol intent de menyscabar les bases de la igualtat ha de meréixer el nostre rebuig més frontal”, perquè “on hi ha privilegis és impossible que hi haja igualtat, justícia o llibertat”
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que el Govern Valencià preveu una “vertadera revolució” per a transformar la Comunitat Valenciana en el territori “on siga més fàcil obrir una empresa, reformar o construir una casa, o comunicar-se amb l’Administració”.

Així ho ha manifestat en l’acte de lliurament dels Premis Cambra 2023, concedits per Cambra de Comerç de València, que ha sigut presidit per Sa Majestat el Rei Felip VI, i en el qual també han participat el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata; l’alcaldessa de València, María José Catalá, i la secretària d’Estat de Comerç, Xiana Méndez.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha mostrat el seu compromís per “transformar, agilitzar i actualitzar la Generalitat Valenciana” contribuint al fet que les empreses es puguen adaptar “a un context en el qual les transformacions, a més de ser globals, multipliquen la seua rapidesa exponencialment”.

En este sentit, s’ha referit a la reforma de la Llei d’ordenació del territori que estarà inclosa en la Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat, amb la finalitat d’agilitzar la concessió de llicències, com a primer pas cap a la simplificació administrativa.

Així mateix, Mazón s’ha referit a les noves mesures adoptades per a “reduir i alleujar la càrrega de les famílies de la Comunitat Valenciana” com a mostra del “compromís pel canvi” assumit pel Govern que presidix, i ha assegurat que 9 de cada 10 contribuents es podran beneficiar d’estes mesures.

El president ha subratllat que les deduccions fiscals en l’IRPF i la supressió de l’Impost de Donacions i Successions permetran que els valencians s’estalvien 356 milions d’euros, la qual cosa ha assegurat que contribuirà a “reactivar la nostra economia, dinamitzant el consum, la demanda, la producció i l’activitat de les empreses i, amb això, la creació d’ocupació”.

Amb estes iniciatives, ha assegurat que el Consell ha fet “un gran pas cap a una recaptació més solidària i més justa”, i s’ha mostrat convençut que reduir l’“asfíxia fiscal” repercutirà en un “augment del dinamisme”. De la mateixa manera, ha insistit en la necessitat de propiciar “llibertat per a tots, com a fonament de la construcció equilibrada del progrés vertebrador de tots els territoris valencians”.  

“Menys impostos; menys barreres burocràtiques; més, i millor, espai per als emprenedors, per als que hi vullguen invertir, no importa el seu lloc d’origen, perquè esta és una terra oberta a qualsevol l’objectiu del qual coincidisca amb l’interés de progrés i benestar dels ciutadans valencians”, ha manifestat.

Aliança amb el teixit empresarial

En el transcurs de l’acte, el president ha agraït la labor de la Cambra de Comerç, que ha qualificat de “referent” per al teixit empresarial valencià, i ha lloat “l’esforç, l’excel·lència i la competitivitat” de les empreses valencianes, i especialment de les premiades per esta institució.

Carlos Mazón ha assegurat que el Consell que presidix oferix “seguretat”, “certitud” i “serietat”, mostrant el seu propòsit d’instituir una aliança amb el teixit empresarial. En este sentit, ha assenyalat que “serem aliats, mai inquisidors que pretenguen encoratjar, justificar o permetre assenyalaments de cap mena”.

Finalment, ha traslladat a SM el Rei la “innegociable” lleialtat del poble valencià cap a la institució que representa i cap a la seua persona, i ha destacat la contribució de les empreses, a través de la seua capacitat per a generar ocupació i riquesa, a crear l’actual model d’Estat “basat en la llibertat i la igualtat de drets i oportunitats”, recordant que “qualsevol intent de menyscabar les bases d’esta igualtat, ha de meréixer el nostre rebuig més frontal”, perquè “on hi ha privilegis és impossible que hi haja igualtat, justícia o llibertat”.

Premis Cambra 2023

En esta edició dels Premis Cambra 2023, el guardó a la innovació en l’empresa ha sigut per a la companyia de comerç electrònic BigBuy; el reconeixement a l’empresa socialment compromesa ha sigut per a l’empresa de ferreteria per a mobles Emuca SA, i el premi a l’excel·lència del model de gestió empresarial, per a Industrias Alegre, dedicada al disseny i la fabricació d’injecció de termoplàstics.

A més, s’ha lliurat el premi a la transformació digital a l’empresa constructora Víctor Tormo SL i el premi impuls a la internacionalització, a ZUMMO Innovaciones Mecánicas SAU, fabricadora de màquines espremedores. Finalment, la distinció a la trajectòria empresarial ha sigut per a Juan Francisco Martínez Rodríguez, d’Embutidos Martínez, i el reconeixement a l’empresa instal·lada a València ha sigut per a PowerCo, per la seua aportació a l’economia valenciana.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón