Presidència
Ciencia y tecnología

L'exposició ‘La ciència de Pixar’ arriba a la Ciutat de les Arts i les Ciències el 6 d'octubre

22/09/2023
L'exposició ‘La ciència de Pixar’ arriba a la Ciutat de les Arts i les Ciències el 6 d'octubre
  • El Museu de les Ciències se submergix en la ciència i la tecnologia que hi ha darrere de les pel·lícules de Pixar
  • L'exposició interactiva descobrix els complexos processos creatius que han fet possible la creació d'alguns dels personatges animats més cèlebres: Buzz Lightyear, Dory, Mike i Sully…

L'exposició  'La ciència de Pixar' es podrà visitar al Museu de les Ciències a partir del 6 d'octubre. 'La ciència de Pixar' és una exposició dissenyada per a oferir als visitants una mirada única sobre el que ocorre darrere de la pantalla i que puguen descobrir el procés utilitzat en la creació de les pel·lícules de Pixar. 

Els visitants començaran la seua immersió amb un vídeo que relata el procés que utilitza Pixar per a convertir una idea en una pel·lícula i després podran acostar-se a l'exposició i visitar, en l'ordre que trien, les huit seccions que relaten el procés de producció de Pixar. L'exhibició interactiva mostra els conceptes d'informàtica, matemàtiques i ciència utilitzats pels artistes i científics informàtics que ajuden a portar les pel·lícules guardonades de Pixar a la pantalla gran.
 
L'exhibició, creada pel Museum of Science de Boston en col·laboració amb Pixar Animation Studios, està dividida en huit àmbits, corresponents als passos del procés que utilitza Pixar per a convertir una idea en una pel·lícula: modelatge, rigging, superfícies, escenaris i càmeres, animació, simulació, il·luminació i renderitzat.
 
El públic podrà conéixer, a través de vídeos i entrevistes amb els treballadors, exemples reals dels desafiaments tècnics que hi ha darrere d'algunes de les seues pel·lícules de Pixar favorites, des de 'Toy Story' fins a 'Coco', passant per 'WALL·E', 'Monstres, SA' o 'Buscant Nemo', entre moltes altres.
 
Els visitants de totes les edats participaran i aprendran sobre el procés de realització de pel·lícules a través d'activitats inspirades en algunes de les pel·lícules més valorades de Pixar, des del primer llargmetratge animat per ordinador 'Toy Story', que es va estrenar fa més de dos dècades, fins a 'Luca', estrenada a l'estiu de 2021.
 
L'exposició, que es podrà veure fins a març de 2024 a la Ciutat de les Arts i les Ciències, reunix desenes d'elements pensats perquè els visitants puguen experimentar físicament i virtualment amb les tècniques que utilitza este estudi cinematogràfic en el seu dia a dia. Així, podran descobrir en primera persona com pot influir en les nostres emocions la il·luminació d'una escena o el punt de vista de la càmera.
 
'La ciència de Pixar' ha sigut desenvolupada pel Museu de Ciències de Boston en col·laboració amb Pixar Animation Studios. © Disney/Pixar. Reservats tots els drets. Usat amb autorització. 
 

Galeria d'imatges