Detalle nota de prensa - Comunica GVA
L’exposició ‘No em toques el Whatsapp’ de l’IVAJ contra la violència de gènere recorrerà 25 municipis abans que acabe l’any
- L’objectiu és conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de detectar qualsevol classe de violència sobre les dones
- Es tracta d’una mostra realitzada a partir de materials aportats per jóvens d’entre 14 i 30 anys
L’exposició ‘No em toques el Whatsapp’, impulsada per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a sensibilitzar i conscienciar les persones jóvens sobre la importància de detectar i denunciar qualsevol classe de violència contra les dones, visitarà un total de 25 municipis de tota la Comunitat Valenciana abans que acabe l’any.
La mostra s’ha generat a partir dels treballs presentats per jóvens d’entre 14 i 30 anys als concursos que ha convocat l’IVAJ sobre esta temàtica en els últims anys.
Ajuntaments, associacions i altres entitats interessades a treballar amb xiquets, xiquetes i adolescents la prevenció d’actituds violentes són els que acullen l’exposició, que pretén, mitjançant dinàmiques lúdiques i atractives basades en les fotografies i els vídeos del concurs ‘No em toques el Whatsapp’, oferir la informació oportuna en relació amb la violència de gènere.
A més, hi ha una exposició virtual que es pot utilitzar en diversos espais i amb l’horari que millor s’adapte a les necessitats dels centres educatius i de les entitats que treballen en el temps lliure infantil i juvenil.
El nom del concurs i de l’exposició recull una realitat reflectida per un estudi de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere, una de les conclusions més destacables del qual és la presència de les TIC com a espais en què es pot donar la violència de gènere, així com conductes de risc en la població adolescent.
Exposicions per tota la Comunitat
L’IVAJ oferix diverses exposicions, la qual cosa permet que entre setembre i octubre la mostra es puga moure per un màxim de 25 municipis de tota la Comunitat Valenciana, 5 dels quals estan a Castelló, 11 a València i 9 a Alacant.
La gira expositiva ha iniciat la programació de final d’any a l’ajuntament de Suera, on ha estat entre l’1 i el 3 de setembre, per a després anar a la Mancomunitat Espadà Millars, entre el 4 i el 19 de setembre, i a Bétera, on ha estat entre el 4 i el 8 de setembre.
El 25 de setembre es traslladarà a Bocairent, on estarà fins al 6 d’octubre, mentre que entre el 2 i el 6 d’octubre estarà a Dolores i posteriorment viatjarà a Ontinyent, on estarà del 10 al 20 d’octubre, coincidint, en part, amb l’exposició de la mostra a les localitats de Monòver i Petrer, que la tindran entre el 16 i el 20 d’octubre.
Alaquàs, Pego i Torrent acolliran l’exposició entre el 23 i 27 d’octubre i després viatjarà a Onda, on estarà entre el 30 d’octubre i el 4 de novembre, i al Puig, que la mantindrà entre el 30 d’octubre i el 3 de novembre.
A principis de novembre la mostra viatjarà a Alacant, en concret al Poble Nou de Benitatxell, on es podrà contemplar entre el 2 i el 10 de novembre; també estarà a Moncada entre el 6 i el 17 de novembre, i després es desplaçarà a Altea i a la Mancomunitat El Xarpolar, on estarà del 13 al 17 de novembre.
Les localitats de Beniparrell, Catarroja i la Mancomunitat Marina Baixa la mostraran entre el 20 i el 24 de novembre; després estarà a Alboraia, del 27 de novembre al 10 de desembre, i a l’Alcora i a la ciutat de València, on es podrà visitar entre el 27 de novembre i el 4 de desembre.
La mostra tancarà l’any a les localitats de Moncofa i Finestrat, on es podrà veure entre l’11 i el 22 de desembre en el primer cas, i de l’11 al 15 de desembre en el segon.
La informació sobre els llocs exactes de les exposicions es pot consultar en la web M’importa de l’IVAJ.