Presidència
Col·laboració institucional

José Tárrega trasllada a la Universitat de València la voluntat del Govern Valencià de continuar col·laborant en matèria de participació i transparència

22/09/2023
José Tárrega trasllada a la Universitat de València la voluntat del Govern Valencià de continuar col·laborant en matèria de participació i ...
  • El director general de Transparència i Participació es reunix amb responsables de la Càtedra PAGODA de la Universitat de València

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, s'ha reunit amb responsables de la Càtedra PAGODA de Govern Obert, Participació i Dades Obertes de la Universitat de València, una primera presa de contacte en la qual s'ha abordat l'actual conveni de col·laboració i els projectes de cara al pròxim exercici.

El director general de Transparència i Participació ha traslladat als representants de la Càtedra PAGODA la voluntat del Govern Valencià de continuar col·laborant l'any que ve en matèria de participació i transparència.

En este sentit, José Tárrega ha parlat de la posada en marxa de projectes que permeten la formació de tècnics municipals en municipis de menys de 20.000 habitants “amb l'objectiu de millorar la seua qualificació orientada a processos participatius”.

El director general ha reiterat la importància de la participació ciutadana i l'associacionisme en l'àmbit rural, “pels seus efectes positius per a evitar el despoblament i enfortir el teixit social dels municipis d'interior”.

Al seu torn, José Tárrega ha qualificat de “fonamental” la col·laboració amb les universitats públiques valencianes “per a generar sinergies, millorar en investigació i continuar innovant en matèries com la participació o el govern obert”.

Per la seua part, des de la Universitat de València han traslladat les diferents activitats que s'estan desenvolupant a través de la Càtedra PAGODA, entre les quals han destacat l'Escola de Participació on primera la posada en comú d'experiències participatives en l'administració pública o el diagnòstic sobre les necessitats formatives dels empleats públics en matèria de participació. Així mateix, han manifestat el seu interés a col·laborar amb la Xarxa de Governança Participativa Municipal de la Generalitat.

La Generalitat col·labora amb la Universitat de València a través del conveni per al desenvolupament i manteniment de la Càtedra PAGODA de Govern Obert, Participació i Dades Obertes, treball conjunt que permet accions relacionades amb la transparència i la participació que compten amb un finançament global de 95.000 euros.

Galeria d'imatges