Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
A Alcoi

Nuria Montes afirma que el Centre de Turisme d’Alcoi obrirà les portes en 2024 per a “fomentar el turisme d’interior amb base innovadora”

22/09/2023
Nuria Montes durant la visita a les obres del complex Rodes
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha visitat a Alcoi les obres del complex Rodes, on se situarà el nou CdTi d’interior
  • Montes assegura que estes instal·lacions, en el seu conjunt, convertiran la Comunitat Valenciana en “un referent en innovació tecnològica”

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha afirmat este divendres que el nou Centre de Turisme d’Alcoi (CdTi) obrirà les portes en 2024 per a “fomentar el turisme d’interior amb base innovadora”.

“Este nou espai serà un referent de tota la comarca, a més de considerar-se un dels millors avals que convertixen la Comunitat Valenciana en una comunitat oberta a la inversió”, ha assenyalat.

La responsable de la política d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme del Consell ha reiterat que “este és un projecte no només de la societat alcoiana, sinó de tota la societat de la província d’Alacant”.

“Conjugarem tots els factors necessaris perquè, veritablement, la Comunitat Valenciana siga pol d’atracció empresarial innovadora”, ha defés.

Nuria Montes ha fet estes declaracions a Alcoi després de la seua visita al complex tecnològic de Rodes, on se situarà el CdTi d’interior, a més d’un espai exclusiu per a empreses tecnològiques i innovadores.

La consellera ha subratllat que “estes instal·lacions albergaran els centres més moderns per a poder acollir empreses, sobretot aquelles amb un perfil tecnològicament innovador, que són les que especialment busquem”.

En esta línia, Montes ha posat l’accent que “el complex tecnològic de Rodes serà un referent per a potenciar la inversió a la Comunitat Valenciana, no només de les nostres pròpies empreses valencianes, sinó de totes aquelles que, de caràcter nacional o fins i tot internacional, puguen vindre a instal·lar-s’hi”.

Sobre este tema, ha assegurat que “este edifici disposarà de les condicions tecnològiques més avançades per a poder ser referent a escala europea”, a la qual cosa s’uniran les “extraordinàries condicions de vida que té la Comunitat”, hi ha afegit.

Afavorir l’arribada d’inversió

D’altra banda, Nuria Montes, després de la visita a este complex i en atenció als mitjans, ha afirmat que “la Generalitat Valenciana està treballant ja perquè el Pla Simplifica s’estenga a tot el teixit empresarial i a tota la ciutadania”. La finalitat és “agilitzar tots els processos per a afavorir l’arribada de la inversió a la nostra destinació”, ha especificat la consellera.

En este sentit, ha recordat que a l’actual línia bàsica d’inversió del Govern Valencià s’unix el Pla Simplifica, per a facilitar tots els tràmits administratius, “amb l’objectiu de fomentar que la reindustrialització es puga produir i que no hi haja traves administratives, absolutament innecessàries”, ha argumentat.

Així mateix, la consellera ha advocat per “tindre sòl industrial preparat perquè quan vinguen estos inversors, que ja estan fixant els seus objectius a la Comunitat Valenciana, puguem oferir-hi sòl requalificat de qualitat i perfectament adequat”; si no, hi ha afegit que “estarem en situacions competitives diferents respecte d’altres comunitats”.

Galeria d'imatges