Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Innovació

El programa europeu d'acceleració Scale Up coordinat per l'Ivace i CEEI València duplica el nombre de 'startups' presentades

23/09/2023
El programa europeu d'acceleració Scale Up coordinat per l'Ivace i CEEI València duplica el nombre de 'startups' presentades
  • 45 'startups' de sectors de la biotecnologia, robòtica, ciberseguretat  alimentació, tèxtil o turisme opten a la 6a edició d'este programa europeu
  • Sense cost per a les empreses i sense cedir 'equity'

La sisena edició del programa europeu d'acceleració Scale Up que coordinen l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i el Centre Europeu d'Empreses i Innovació de València (CEEI) ha rebut més del doble de sol·licituds de startups respecte a la convocatòria anterior.

Un total de 45 startups de menys de sis anys que treballen en sectors com el de la biotecnologia, robòtica, ciberseguretat, mobilitat, alimentació, tèxtil o turisme opten a formar part d'una nova edició d'este programa exclusiu d'escalabilitat empresarial que permetrà convertir el seu negoci en una empresa amb alt potencial de creixement sense cost i sense cedir equity.

Per a la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, “Scale Up és un referent per al col·lectiu startups i ha aconseguit posicionar-se com un espai on les startups tecnològiques poden identificar les seues capacitats i potencialitats, les seues oportunitats de creixement així com detectar barreres i poder superar-les”. 

Un jurat expert format per representants de l'ecosistema emprenedor valencià serà l'encarregat de triar les 10 startups que durant sis mesos es podran beneficiar d'un pla d'assessorament constant, de formació especialitzada en estratègia empresarial, oratòria, finançament i internacionalització, entre altres aspectes, i tindran l'oportunitat de presentar els seus projectes davant d'inversors.

La sisena edició del programa europeu Scale Up incorpora com a valor afegit dos novetats destacades. Una és la participació de corporates capdavanteres de la Comunitat Valenciana com SPB, Nunsys, Grupo Maya, Pulverizadores Fede, CPS, Schneider Electric, Ebir, BigBuy i Vickyfoods.

“En el full de ruta de les startups, les corporacions són un soci molt valuós ja que aporten experiència i faciliten l'accés a nous mercats” ha assenyalat Nuria Montes.

Una altra de les novetats és l'assessorament de mentors especialitzats i a mida en aquells àmbits i verticals d'aplicació en els mercats en els quals operen les empreses.

Scale Up 2023 comença el pròxim mes d'octubre. L'empresa amb major potencial d'escalabilitat serà premiada amb 15.000 €, dels quals 10.000 són en cash -5.000 € atorgats per Caixa Popular i 5.000 € pel CEEI València- i 5.000 euros en serveis de consultoria estratègica de creixement empresarial.

Scale Up és un programa d'acceleració de l'Ivace i del Centre Europeu d'Empreses i Innovació de València (CEEI València), cofinançat per l'Enterprise Europe Networking – SEIMED, programa de la Comissió Europea.
 

Galeria d'imatges