Sanitat

Sanitat crearà un nou servei d'optimització terapèutica, medicaments innovadors i teràpies avançades

25/09/2023
  • Marciano Gómez ha felicitat els farmacèutics als qui qualifica de “professionals imprescindibles per a dotar d'alts nivells de qualificació la sanitat pública”
  • Per a fomentar la seguretat i resultats de l'ús de medicaments, millorar l'accés als medicaments hospitalaris i impulsar un pla d'actuació de noves teràpies

La Conselleria de Sanitat, a través de la Direcció General de Farmàcia, posarà en marxa un nou servei d'optimització terapèutica, medicaments innovadors i teràpies avançades.

En este sentit i, amb motiu de la celebració este dilluns del Dia Mundial del Farmacèutic, el Conseller de Sanitat, Marcià Gómez, ha felicitat estos professionals, als quals ha qualificat d'“imprescindibles per a poder dotar d'alts nivells de qualificació la sanitat pública, ja que són agents sanitaris que han de col·laborar en tots els sentits, igual que els metges i la infermeria”. “Tots aportem el nostre granet d'arena, els farmacèutics també”, ha ressaltat el titular de Sanitat.

D'esta manera, el nou Servei de la Direcció General de Farmàcia serà l'encarregat de fomentar l'optimització del medicament en els seus vessants d'efectivitat, seguretat i eficiència.

Així mateix, entre els objectius d'este nou servei està potenciar l'avaluació dels resultats en la vida real de l'ús dels medicaments i productes sanitaris, definint i actualitzant indicadors que permeten analitzar i realitzar un seguiment de la utilització racional dels medicaments i productes sanitaris en l'àmbit d'Atenció Primària i Atenció Especialitzada, per a la consecució d'objectius terapèutics i el benefici clínic percebut pels pacients.

Amb este servei també es pretén continuar i millorar l'accés als medicaments hospitalaris a través de l'entrega per part de les oficines de farmàcia, a fi d'incrementar la satisfacció del pacient i la qualitat assistencial, alhora que s'assegura la cobertura de la prestació farmacèutica i del seguiment farmacoterapèutic hospitalari. Amb això també es pretén, a més, la col·laboració entre la Farmàcia Hospitalària i la Farmàcia Comunitària i aconseguir una major percepció de qualitat, coordinació i integració assistencial en el canal farmacèutic.

Pla d'actuació de noves teràpies

D'altra banda, este nou servei impulsarà el desenvolupament i l'aplicació d'una estratègia i pla d'actuació de noves teràpies, amb el propòsit de millorar la salut de la població, incorporant els medicaments innovadors i les teràpies avançades a la Comunitat Valenciana.