Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Reunió amb UGT

Susana Camarero i representants d’UGT aborden qüestions relacionades amb la igualtat, la conciliació i l’eliminació de la bretxa de gènere

25/09/2023
Susana Camarero i representants d’UGT aborden qüestions relacionades amb la igualtat, la conciliació i l’eliminació de la bretxa de gènere
  • La vicepresidenta segona ha mantingut una reunió amb UGT per a reforçar el diàleg social i abordar diversos assumptes

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha mantingut una reunió de treball amb representants d’UGT per a reforçar el diàleg social i tractar de manera transversal qüestions relacionades amb la igualtat, la conciliació i l’eliminació de la bretxa de gènere.

Durant la reunió, s’han abordat, entre altres temes, els plans d’igualtat per a les empreses, l’objectiu dels quals és la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes i l’eliminació de la discriminació per raó de sexe.

Sobre este assumpte, la vicepresidenta segona ha assegurat que “se n’agilitzarà la tramitació”, així com la revisió dels requisits que exigix el visat necessari per al desenvolupament del Pla d’igualtat, de manera que siga “accessible a totes les empreses i entitats i desapareguen les dificultats que en estos moments hi ha, que suposen un rebuig”, sense minvar l’execució i el seguiment dels plans esmentats.

En este sentit, la vicepresidenta segona ha garantit el seu compromís de “coordinar” amb totes les parts implicades les condicions exigibles per al visat, “escoltant propostes que es puguen valorar i implementar”.

Un altre dels temes que s’ha analitzat ha sigut la col·laboració amb UGT per a posar en marxa mesures de conciliació i treballar sobre la bretxa salarial “a través de la feminització de moltes de les carreres més remunerades i ocupades tradicionalment per homes”. S’estan desenvolupant campanyes en este sentit, “buscant dones que puguen ser referència per a unes altres i trencar els estereotips de gènere”.

Així mateix, s’ha tractat el “compromís prioritari” del nou executiu autonòmic amb la violència de gènere i, de nou, Susana Camarero ha insistit en la importància que la família i l’entorn de la víctima “denuncie perquè des de l’Administració puguem ajudar-los”.

Tant la Generalitat com UGT coincidixen en la importància de llançar “campanyes de conscienciació a fi que puga calar el missatge de la necessitat de la denúncia per a posar en marxa tots els mecanismes dels quals disposem per a ajudar les dones víctimes de violència de gènere”.

Així mateix, Camarero ha insistit en la importància de les campanyes dissenyades específicament per a la gent més jove, a causa del repunt de violència que s’està detectant entre este sector de la població i, amb este objectiu, “s’està treballant en coordinació amb Educació i les universitats”.

A la reunió han assistit la secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá; el comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona, Felipe del Baño, i la directora general d’Igualtat i de l’Institut de les Dones, Davinia Bono. Per part d’UGT, hi han assistit la secretària de Formació, Ocupació i Igualtat de Gènere d’UGT-PV, Pilar Mora, i la secretària de Dona UGT Serveis Públics PV, Anabel Civera.

Galeria d'imatges