Sanitat

La directora general de Farmàcia assistix a l'acte de celebració del Dia Mundial del Farmacèutic

26/09/2023
La directora general de Farmàcia assistix a l'acte de celebració del Dia Mundial del Farmacèutic
  • L'acte s'ha celebrat este dilluns al Col·legi Oficial de Farmacèutics
  • Elena Gras advoca per "posar en marxa xarxes de comunicació que permeten una cooperació integrada entre la farmàcia hospitalària i extrahospitalària"

La directora general de Farmàcia, Elena Gras, ha assistit este dilluns a l'acte celebrat amb motiu del Dia Mundial del Farmacèutic al Col·legi Oficial de Farmacèutics de València i que té lloc cada 25 de setembre.

En esta ocasió el lema triat ha sigut 'Enfortint els sistemes sanitaris amb els farmacèutics', a fi de destacar l'actuació d'estos professionals per a enfortir les capacitats assistencials dels sistemes sanitaris.

Elena Gras ha destacat que els farmacèutics “són una peça clau per a reforçar els sistemes sanitaris”. Com a professional farmacèutica, la directora general ha ressaltat que “aportem solucions eficaces i eficients en tots els nostres àmbits de treball. Perquè tenim una formació clínica i terapèutica que permet que ens integrem en els equips multidisciplinaris i puguem prendre decisions farmacoterapèutiques en conjunt i pel benefici dels pacients”.

 'Tornen els diàlegs' és el títol de la jornada organitzada pel col·legi per a commemorar este dia mundial, en la qual han participat tant pacients com diferents especialistes de l'àmbit farmacèutic (de Salut Pública, Farmàcia Comunitària, Farmàcia Hospitalària i d'Atenció Primària).

En este sentit, Elena Gras també ha destacat l'aposta pel diàleg i ha advocat per “posar en marxa xarxes de comunicació que incloguen tant els farmacèutics d'oficina de farmàcia com els farmacèutics hospitalaris i els integrats en els equips d'Atenció Primària, així com els metges i les autoritats sanitàries”. Unes xarxes de comunicació -ha continuat la directora general- “que permeten una atenció farmacèutica integrada que facilite la cooperació entre la farmàcia hospitalària i extrahospitalària”.

Galeria d'imatges