Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Sitval

La Societat Valenciana de les ITV nomena Javier López Mora nou director general de l’entitat

26/09/2023
La Societat Valenciana de les ITV nomena Javier López Mora nou director general de l’entitat
  • Felipe Carrasco serà vicepresident primer i Vicente Lafuente, segon
  • L’objectiu serà aconseguir “un punt òptim d’eficiència operativa” després dels problemes generats este estiu
  • L’actual direcció es mantindrà de manera transitòria mentre es culmina el traspàs de poders
  • El Consell d’Administració ha sol·licitat a la nova direcció la informació i els acords laborals als quals va arribar l’antiga direcció

El Consell d’Administració de la Societat Valenciana de les ITV SA (Sitval) ha decidit este dimarts nomenar Javier López Mora director general de l’entitat, amb l’objectiu d’aconseguir que l’empresa pública arribe a “un punt òptim d’eficiència operativa” després dels problemes generats este estiu, que s’han acumulat en la major part del territori de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco, serà vicepresident primer i Vicente Lafuente, president de la Comissió d’Indústria de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), segon. També s’ha aprovat que l’actual director, Josep Antoni Albert Quilis, es mantinga en el càrrec de manera transitòria mentre es culmina el traspàs de poders.

López Mora és llicenciat en Dret per la Universitat d’Alacant, amb especialitat en empresa. Actualment, exercix de tècnic jurídic en el Servei de la Societat de la Informació - Empadronaments Especials de l’Ajuntament de València, però ha exercit càrrecs de responsabilitat tant en la Confederació d’Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval) com en la Confederació Empresarial de la Província d’Alacant (Coepa), en les quals va ser secretari general.

També ha sigut membre del Consell Econòmic i Social Espanya (CES), tant en la junta directiva i el ple com ocupant la vicepresidència del Comité Econòmic i Social.

Compta, a més, amb una àmplia experiència docent com a professor associat del Departament de Dret Mercantil de la Universitat d’Alacant (fins ara); ha exercit, així mateix, de professor associat de Dret Laboral i de Política Social i Ocupació de la UE, a la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), i com a director i docent de cursos de Servef i Forcem.

Així mateix, el Consell d’Administració, del qual formen part els quatre sindicats, ha decidit per unanimitat sol·licitar un temps prudencial a la nova direcció i conéixer tota la documentació relativa a la societat i els acords laborals als quals va arribar l’antiga direcció, sobre els quals no consta l’existència dels informes preceptius a emetre per les diverses conselleries.

Dificultats

Per la seua banda, la consellera i presidenta del Consell d’Administració de Sitval, Nuria Montes, ha assegurat que l’Administració autonòmica és “molt conscient” de les dificultats per les quals passa el servei de les ITV després de la reversió pública executada pel Govern anterior, que està donant “moltíssims problemes a l’hora que el ciutadà accedisca a un servei bàsic i fonamental”.

La nova direcció materialitzarà uns canvis que són “prioritaris” per a la Conselleria i tenen com a objectiu “posar a funcionar un servei” que “havia col·lapsat” especialment durant els mesos d’estiu, en els quals el volum de vehicles que necessiten passar la ITV es multiplica. La gestió de Sitval continuarà sent pública després d’esta reorganització i la consellera Nuria Montes descarta tornar al model anterior.

Sitval és la societat creada per la Generalitat Valenciana per a la gestió de les ITV després de la reversió executada el mes de febrer passat.

Montes ha recordat que esta decisió es va fer “a última hora” i va provocar “disfuncions en un servei que fins aquell moment no generava cap problema”. “Només obeïa el criteri polític, i la situació que ens hem trobat és catastròfica”, hi ha afegit.

També ha criticat la “falta de planificació manifesta” que “ha provocat cues d’espera de mesos” en diversos punts de la Comunitat Valenciana. Així, la plantilla es va reforçar el mes de juliol, tot i que el pic d’inspeccions comença molt abans, al maig, i no es van tindre en compte tampoc les vacances del personal que l’Administració havia assumit en el moment de la reversió.

“El resultat, com molts usuaris han hagut de patir, és un servei d’ITV inoperant en el qual a vegades és impossible aconseguir cita”, ha dit Montes, que ha reiterat que la reorganització prevista per la Conselleria pretén “acabar amb tots estos problemes, fer que la societat pública siga rendible” i “aconseguir un servei que simplement funcione com ho hauria de fer”. “És necessari atendre les necessitats dels ciutadans, les dels transportistes, els taxistes i les de totes aquelles persones que depenen d’un vehicle per a treballar i viure”, hi ha afegit.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Àudio de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes