Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

Turisme Comunitat Valenciana atorga els Premis 2023 a huit empreses, entitats i persones compromeses amb la sostenibilitat turística

27/09/2023
Guardó entregat en l’edició de 2022
  • Els premiats són Conhostur, Hoteles Poseidón i Toni Montoliu, per la seua trajectòria; el premi a la comunicació l’obté Patacona Fest, i a la formació, l’Escola d’Hostaleria del Grau de Castelló
  • Es reconeix també Els Magazinos de Dénia, per la seua labor en turisme inclusiu, i el premi al turisme sostenible és per a Gastroadictos
  • A més, s’atorga esment especial a Ilunion Hotels per la tasca social i sostenible que desenvolupa
  • Montes ha agraït la labor diària i compromesa de tots els premiats, que “amb el seu treball ens ajuden a construir un món millor”

Turisme Comunitat Valenciana ha publicat este dimecres 27 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, la resolució de concessió dels Premis Turisme Comunitat Valenciana corresponents a l’edició de 2023, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), en el seu número 9.692.

Els guardons Premis Turisme Comunitat Valenciana complixen enguany la desena edició i tenen com a objectiu reconéixer persones, entitats i institucions que durant l’any hagen destacat per la seua labor a favor del turisme a la Comunitat Valenciana.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat que “enguany el mèrit ha anat a parar a aquelles persones, empreses i entitats que, des de la seua especialització turística, siga la promoció, siga l’impuls al turisme sostenible o inclusiu, han contribuït i contribuïxen a l’excel·lència turística a la Comunitat Valenciana”.

Montes ha posat l’accent que “la vocació pel turisme, el compromís amb l’hospitalitat, així com l’aposta per la sostenibilitat i l’accessibilitat integral han sigut els valors que s’han tingut especialment en compte durant esta edició”; coincidint, a més, amb el lema que ha triat l’Organització Mundial del Turisme per a celebrar este dia internacional, sota el nom ‘Turisme i inversions verdes’.

Així mateix, ha insistit en el fet que també s’ha valorat “el desenvolupament i l’impuls d’iniciatives que nodrixen i enfortixen el teixit empresarial, a més de promoure fluxos turístics de manera sostenible”.

En este sentit, la titular de Turisme Comunitat Valenciana ha agraït la labor diària i compromesa de tots els premiats, que “amb el seu treball ens ajuden a construir un món millor des de les seues empreses i entitats”, i així aconseguir posicionar la Comunitat Valenciana com “una destinació turística referent en l’àmbit de la sostenibilitat”, hi ha afegit.

Premiats en esta 10a edició

Segons la resolució publicada en el DOGV, el guardó a la trajectòria turística s’ha compartit en igualtat de mèrits (ex aequo) amb tres entitats. D’una banda, la Confederació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), organització constituïda en 1990 que representa 34.000 empreses de restauració, hostalatge i hostaleria, l’objectiu de la qual és fer valdre l’excel·lència dels professionals del sector de l’hostaleria.

D’altra banda, Hoteles Poseidón, pertanyent a la família Devesa Martínez, que té una trajectòria que es remunta a l’any 1928 i en l’actualitat supera les dos mil habitacions en diversos hotels de la Costa Blanca, situats a Guardamar, Benidorm i Torrevieja, entre altres.

Toni Montoliu, ‘El percussor de l’agroturisme’, és el tercer guardonat en esta categoria, que reconeix l’esforç i la dedicació al llarg dels anys en el desenvolupament d’iniciatives empresarials o la dinamització de productes turístics o destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, com ara el desenvolupament de la seua professió o activitat mitjançant una participació activa i participativa dins de les seues empreses, en pro del turisme.

El premi a la formació, la investigació i la innovació turística ha sigut concedit al CIPFP Costa de Azahar (COSDA), la popular escola d’hostaleria del Grau de Castelló, per impulsar iniciatives de base innovadora que comporten un increment de la competitivitat del sector turístic de la Comunitat Valenciana, com ara la creació de l’Aula Ateca amb la tecnologia més capdavantera i innovadora d’hostaleria i turisme, l’Aula Hotel o l’Oficina COSDA.

El reconeixement a la promoció i la comunicació turística s’ha atorgat a Patacona Fest d’Alboraia. Esta modalitat reconeix les accions o les campanyes de comunicació turístiques noves, tant des de l’àmbit de l’empresa turística com les destinacions, sempre que hagen suposat una millora clara del seu posicionament en els mercats mitjançant activitats de promoció que incidisquen en els seus valors diferencials i incrementen el flux turístic.

El premi a la modalitat al turisme sostenible ha anat a parar al grup Gastroadictos, compost per quatre locals la filosofia d’empresa dels quals es basa en la proximitat amb els treballadors i amb els clients, el bon clima laboral, els productes de quilòmetre zero i la bona relació de qualitat-preu. En esta categoria es reconeix qui contribuïsca significativament al desenvolupament per al creixement econòmic sostenible, la generació d’ocupació, l’ús eficient de recursos i la protecció del medi ambient, així com el foment de la cultura i el patrimoni.

A més, Els Magazinos de Dénia ha sigut guardonat en esta edició en la modalitat de turisme inclusiu pel seu projecte ‘Inclou-me 2023’, l’objectiu del qual residix en el fet que alumnes amb necessitats especials s’hi puguen formar i experimentar pràctiques reals.

Esments especials

A més, esta edició dels Premis Turisme Comunitat Valenciana atorga un esment especial per la seua labor social i contribució al desenvolupament sostenible en l’àmbit turístic de la Comunitat Valenciana a Ilunion Hotels.

Finalment, cal destacar que estos premis, consensuats pel jurat amb àmplia representació del sector, tenen caràcter exclusivament honorífic, per la qual cosa no comporten cap prestació econòmica.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats