Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Innovació

El secretari autonòmic d'Innovació advoca per la creació d'un ecosistema productiu innovador que faça un “ús responsable de la intel·ligència artificial”

27/09/2023
El secretari autonòmic d'Innovació advoca per la creació d'un ecosistema productiu innovador que faça un “ús responsable de la intel·ligència ...
  • Jerónimo Mora defén la necessitat d'impulsar projectes que suposen beneficis directes per a tota la ciutadania

El secretari autonòmic d'Innovació, Jerónimo Mora, ha defés la importància de “crear un ecosistema productiu innovador i integrador, fent un ús responsable de la intel·ligència artificial (IA), i d'esta manera contribuir al desenvolupament de projectes que beneficien tota la societat i que suposen millores tangibles en el nostre teixit investigador i innovador”.

En este sentit, Mora ha incidit en la necessitat de la col·laboració publicoprivada en l'impuls d'iniciatives que incorporen solucions innovadores en sectors estratègics com la salut, el medi ambient o el transport que promoguen una Comunitat Valenciana més competitiva, centrada en les persones i sostenible amb el planeta.

“Una societat del segle XXI ha d'aprofitar el talent de les seues investigadores i investigadors, apostar per la formació especialitzada i fomentar l'emprenedoria innovadora amb l'objectiu de trobar noves solucions per als nous desafiaments” ha assegurat.

Així ho ha posat de manifest el secretari autonòmic d'Innovació este matí en la presentació d'Imaging. Una fundació que aspira a convertir-se en referent internacional en l'ús de la intel·ligència artificial aplicada a la imatge mèdica, liderada pels doctors Luis Martí-Bonmatí, Ángel Alberich, José Rosell i Ignacio Blanquer i que contribuirà a situar València, i la Comunitat Valenciana, al capdavant de l'ecosistema europeu de la imatge mèdica.

Gràcies a l'ús de la IA les imatges obtingudes en les proves de diagnòstic com ara radiografies, ecografies o ressonàncies magnètiques poden ser analitzades amb més detall, i així aportar una informació més precisa sobre el diagnòstic de qualsevol malaltia, la qual cosa suposa un gran avanç a l'hora de detectar malalties, establir tractaments més personalitzats, avaluar la seua evolució, i generar eines d'ajuda al diagnòstic mèdic més segures i eficaços.

Jerónimo Mora ha volgut emfatitzar “la importància de donar suport a la investigació en imatge mèdica, ja que és un exemple inequívoc de com la transformació digital i la innovació es posen al servei de tota la societat i oferix beneficis directes a tota la ciutadania”.

Galeria d'imatges