Sanitat
Dia Mundial del Cor

La directora general d’Investigació i Innovació, Mariola Penadés, recalca la importància d’establir rutines de vida saludable per a evitar patologies cardiovasculars

27/09/2023
La directora general d’Investigació i Innovació, Mariola Penadés, recalca la importància d’establir rutines de vida saludable per a evitar ...
  • Ha participat en les activitats organitzades per l’Institut Valencià del Cor amb motiu del Dia Mundial del Cor
  • El Mercat Central de València ha acollit una jornada en la qual s’ha desenvolupat un circuit de proves mèdiques

La directora general d’Investigació i Innovació de la Conselleria de Sanitat, Mariola Penadés, ha participat en les activitats que organitza l’Institut Valencià del Cor durant esta setmana, amb motiu del Dia Mundial del Cor, que es commemora el 29 de setembre.

En este sentit, l’emblemàtic Mercat Central de València ha acollit una jornada en la qual s’ha desenvolupat un circuit de proves mèdiques, amb l’objectiu de conscienciar la població, i en concret les persones que complixen amb factors de risc cardiovasculars, sobre la importància d’establir hàbits de vida saludable.

Mariola Penadés ha destacat, durant el seu recorregut, “la importància de cuidar l’alimentació i establir rutines diàries saludables, com ara la pràctica de l’esport, per a evitar un possible esdeveniment de patologia cardiovascular, ja que actualment és la primera causa de mort a Espanya”.

Este circuit ha consistit en diverses activitats relacionades amb la prevenció de les malalties cardiovasculars, una de les quals s’ha centrat en una entrevista personal sobre la classe d’alimentació que consumix la persona, els hàbits de vida que té i les rutines que té establides. A més, durant esta entrevista, l’expert ha desenvolupat, al seu torn, una acció d’educació en la salut en facilitar informació i consells sobre la importància de fer esport i de l’activitat física, així com la necessitat d’evitar elements nocius, com ara el consum d’alcohol o tabac.

D’altra banda, s’han fet determinades proves mèdiques, com ara presa de la tensió arterial; mesurament del perímetre abdominal, en considerar-se actualment un factor de risc, a més d’electrocardiogrames. La finalitat ha sigut conéixer els factors de risc que té el ciutadà per a poder oferir un assessorament i informar sobre com disminuir-los, amb l’objectiu de portar una vida el més cardiosaludable possible.

Galeria d'imatges