Sanitat
Ciutats saludables

Marciano Gómez: “La col·laboració amb els municipis és essencial per a enfortir la salut pública”

28/09/2023
Marciano Gómez: “La col·laboració amb els municipis és essencial per a enfortir la salut pública”
  • El conseller de Sanitat assistix a la reunió ‘Ciutats saludables: millorant la salut, l’equitat i la sostenibilitat des de l’àmbit local’
  • Sanitat disposa d’una xarxa de col·laboració amb prop de 300 municipis adherits per a desenvolupar accions de promoció de la salut

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha recalcat la importància que té “la col·laboració entre l’Administració autonòmica, en este cas la Conselleria de Sanitat, amb els municipis per a poder establir línies estratègiques orientades a enfortir la salut pública”.

En este sentit, el conseller ha recordat que la Conselleria de Sanitat manté una xarxa de col·laboració amb quasi 300 municipis de la Comunitat Valenciana adherits, amb l’objectiu de promoure i desenvolupar accions de promoció de la salut en l’àmbit local.

Marciano Gómez ha assistit a la reunió ‘Ciutats saludables: millorant la salut, l’equitat i la sostenibilitat des de l’àmbit local’, un acte en el qual també han participat el ministre de Sanitat, José Manuel Miñones, i l’alcaldessa de València, María José Catalá.

Durant la seua intervenció, Gómez ha indicat la necessitat d’establir sinergies entre l’àmbit autonòmic i l’àmbit local amb la finalitat de posar en marxa accions conjuntes que permeten generar salut. D’esta manera, “el que aconseguim a través d’esta col·laboració és reduir les desigualtats, facilitar un accés equitatiu als programes de salut i incrementar la participació de la ciutadania”, ha manifestat.

En definitiva, “ens ajuden a construir un sistema sanitari més equitatiu per a tota la població independentment del lloc on residisca”, ha destacat.

Promoció de la salut en l’àmbit local

La Conselleria de Sanitat, a través de la Direcció General de Salut Pública, compta amb nombroses línies d’actuació centrades en la prevenció, així com en la promoció i l’educació per a la salut. A més, hi ha una estreta col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i les entitats locals de la Comunitat Valenciana.

La xarxa de municipis que s’han adherit als programes de salut a escala local està permetent posar en marxa projectes de diversa índole amb l’objectiu de millorar la salut en tots els àmbits. D’esta manera, s’estan duent a terme tant projectes enfocats a ampliar els entorns saludables, com altres orientats a fomentar la lactància materna o per a reforçar la importància de la vacunació en barris vulnerables, entre altres.

Es tracta d’un treball conjunt en el qual agents de Salut Pública i actius de salut en l’àmbit local col·laboren estretament per a poder dirigir i fer arribar les polítiques de salut a totes les persones, en totes les etapes de la vida i en tots els entorns, com ho són l’escolar, el familiar, el laboral o el municipal.

Galeria d'imatges