Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Ineca

Nuria Montes: “Alacant no pot continuar sent l'última província d'Espanya en inversions de l'Estat ni un minut més”

28/09/2023
Nuria Montes: “Alacant no pot continuar sent l'última província d'Espanya en inversions de l'Estat ni un minut més”
  • La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme anuncia un acord amb Ineca per a fer un estudi sobre transferència de coneixement a través de la intel·ligència artificial

La consellera d'Innovació, Indústria Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assistit este dijous al comité executiu de l'Institut d'Estudis Econòmics de la Província d'Alacant (Ineca), celebrat a les instal·lacions de Terra Natura Benidorm. En la reunió, Montes ha atés les peticions dels empresaris, i ha assegurat que la província d'Alacant "no pot continuar sent ni un minut més l'última en inversions de l'Estat".

Per a Montes, "és inexplicable el dèficit d'infraestructures que hi ha al sud de la Comunitat Valenciana", i ha fet una menció específica a l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández, "amb 16 milions de passatgers i cap connexió ferroviària". "Este Consell serà especialment reivindicatiu amb tots els greuges que s'han acumulat en el nostre territori, i que ens han provocat un desavantatge competitiu a pesar del qual els empresaris han aconseguit consolidar un model d'èxit", ha dit.

La consellera també ha anunciat un conveni de col·laboració amb Ineca per a dur a terme un estudi sobre com es pot fer una transferència de coneixement en intel·ligència artificial a les empreses alacantines i ha explicat que atendre les necessitats formatives de les empreses "serà una prioritat per a este Govern". "Ens preocupa la desocupació i alhora hi ha problemes per a trobar treballadors", ha dit, "per a la qual cosa és necessari també comptar amb una responsabilitat educativa a l'hora d'entendre el treball com una cosa en la qual cal ser proactiu".

Montes ha fet, a més, referència a l'impuls que la Conselleria donarà "a tindre una legislació avançada i d'iniciar processos en matèria d'indústria turística i de comerç que ens permeta desenvolupar la nostra activitat", perquè "el president Carlos Mazón ens ha dit des del primer moment que esta és una comunitat oberta a la inversió i posarem l'estora roja a totes les inversions". "Hem de tindre sòl industrial i sòl logístic preparat, perquè si no, les empreses se n'aniran a un altre lloc", ha agregat.

Finalment, ha fet referència a la necessitat d'avançar "en matèria de sostenibilitat i de sobirania energètica", mentre l'Administració "treballa per a simplificar els tràmits a les empreses i aplanar-los el camí per a generar riquesa". "Ací s'enquadra la bonificació del 99 % en l'impost de successions i donacions, que permetrà que molts pares ajuden els seus fills a emprendre i a crear un ecosistema obert on tot el món és benvingut. Eixa és la nostra idea de província i de Comunitat".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Corte de la consellera de Innovación, Industria, Comercio y Turismo, Nuria Montes