President
Sanitat

Mazón dona suport al pacte sanitari proposat pels professionals del sector per a posar en marxa iniciatives que milloren l’atenció als pacients i els recursos tècnics i humans

28/09/2023
Mazón dona suport al pacte sanitari proposat pels professionals del sector per a posar en marxa iniciatives que milloren l’atenció als pacients i ...
  • El pacte ha sigut proposat per l’Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana i els principals col·legis professionals, sindicats i associacions del sector
  • Recorda que entre les prioritats per a esta legislatura es troba la millora en l’atenció a la salut mental, la reducció de les “inacceptables” llistes d’espera o les condicions per a millorar la professió sanitària
  • El president ha inaugurat el VI Congrés de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana
Alfara del Patriarca.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mostrat el suport del Consell a la promoció d’un pacte sanitari, proposat per l’Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana i els principals col·legis professionals, sindicats i associacions del sector, amb la finalitat de posar en marxa iniciatives que permeten millorar l’atenció dels pacients i els recursos tècnics i humans del sector sanitari.

Així ho ha manifestat durant la seua participació en la inauguració del VI Congrés de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana, en el qual ha traslladat el seu compromís de “canviar el paradigma de les polítiques públiques en matèria de sanitat i escoltar i transformar en protagonista la societat civil i científica”.

Carlos Mazón ha criticat que, en els últims anys, l’anterior Consell s’haja centrat a debatre sobre “reversions, privatitzacions i el requisit lingüístic”, deixant de banda assumptes prioritaris, com ara l’eficàcia de l’atenció a la ciutadania.

El cap del Consell ha assegurat que assumix “amb compromís i amb protagonisme” el pacte, ja que “no es pot continuar dictant polítiques concretes des de la ideologia”, i s’ha mostrat convençut de la necessitat d’escoltar els professionals, “que estan al costat dels pacients tots els dies”, per a poder dissenyar les millors polítiques públiques.

Durant la seua intervenció, el president també ha recordat que entre les prioritats per a esta legislatura es troba la millora en l’atenció a la salut mental. Per a fer-ho es posarà en marxa un pla de salut mental, amb iniciatives com ara la introducció de la figura de psicòlegs en el sistema públic educatiu; la reducció de les “inacceptables” llistes d’espera, especialment les diagnòstiques, o les condicions per a millorar la professió sanitària.

Així mateix, Mazón ha assenyalat que s’ha creat una direcció general específica d’Atenció Primària, que disposarà de pressupost propi i contribuirà a la millora de l’eficiència de la gestió en esta àrea.

Finalment, ha reclamat el “reconeixement i l’agraïment” de tota la societat al col·lectiu sanitari, “que establix com a prioritat la salut del pacient i de tota la ciutadania”.

El pacte sanitari, presentat este dijous durant el VI Congrés de Dret Sanitari, recull iniciatives en matèria laboral, de reducció de llistes d’espera, increment de recursos tecnològics, baremació adequada del valencià o plans formatius i ajudes per a la investigació científica.

L’acord l’han signat l’Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana; els consells autonòmics dels col·legis professionals de Metges, Infermeria i Farmacèutics de la Comunitat Valenciana; els col·legis professionals de Psicologia, Podologia, Fisioterapeutes, Òptics Optometristes, Dietistes-Nutricionistes, Terapeutes Ocupacionals i Tècnics Superiors Sanitaris; la Societat Valenciana de Medicina Familiar, i el Sindicat Mèdic CESM de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón