President
Dia de la Comunitat Valenciana

La Generalitat celebra el 9 d’Octubre amb concerts, activitats infantils i jornades de portes obertes a València, Alacant, Castelló de la Plana i Elx

28/09/2023
La Generalitat celebra el 9 d’Octubre amb concerts, activitats infantils i jornades de portes obertes a València, Alacant, Castelló de la Plana i Elx
  • El president convida a gaudir dels actes organitzats entorn d’un 9 d’Octubre que suposa l’oportunitat de mostrar la “conjura cívica col·lectiva” d’una ciutadania unida
  • La programació arranca el 4 d’octubre i inclou activitats infantils, recitals de bandes de música i castells de focs artificials a les tres províncies
  • Les seus de la Generalitat a València, Castelló i Alacant romandran obertes a la ciutadania en la setmana prèvia a la celebració del 9 d’Octubre
  • La imatge de la campanya ha sigut dissenyada per Boke Bazán amb el 9 com a protagonista i els tres colors de la senyera simbolitzant “el roig de la passió, l’or del sol i el blau del Mediterrani”
València.

La Generalitat ha programat concerts de bandes de música, activitats lúdiques infantils, castells de focs artificials i jornades de portes obertes per a celebrar el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. La programació arrancarà el dimecres 4 d’octubre, amb propostes que es desenvoluparan a les ciutats de València, Alacant, Castelló de la Plana i Elx.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha participat al Palau en l’acte de presentació de la imatge institucional i del programa, ha convidat a gaudir d’uns actes organitzats des del sentiment per a celebrar “un gran dia” que permetrà “agafar forces” i que constituïx una oportunitat per a mostrar la “conjura cívica col·lectiva” d’una societat unida.

El responsable del Consell ha subratllat que la Comunitat Valenciana no cal “canviar-la”, sinó “aplaudir-la” i “promocionar-la”, i ha subratllat que la creativitat triada en este “primer 9 d’Octubre del Govern del canvi” busca precisament traslladar un missatge d’unió i de sentiment entorn de les senyes d’identitat col·lectives.

El secretari autonòmic del Gabinet del President i Comunicació, José Manuel Cuenca, ha insistit, en este sentit, que es desplegaran nombroses activitats culturals i de caràcter lúdic amb les quals es busca fer sentir els valencians i les valencianes orgullosos de la seua identitat.

La imatge seleccionada enguany ha sigut realitzada pel dissenyador Boke Bazán, amb un número 9 com a protagonista, al qual, com ha explicat l’autor en l’acte, s’arriba per la multiplicació de tres per tres: les tres províncies i els tres colors de la senyera; en paraules del president, amb “el roig de la passió, l’or del seu sol i el blau del Mediterrani”.

Jornades de portes obertes i programació a València

Des de dimecres que ve, 4 d’octubre, el públic podrà visitar, en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores, el Palau de la Generalitat, a València, i les seus del Consell a Alacant (edifici de Correus) i Castelló (Casa dels Caragols).

Quant a les activitats programades al cap i casal, del 4 al 7 d’octubre, s’instal·larà una gastroneta al costat del palau de Castellfort, que està situat enfront del Palau de la Generalitat, amb una degustació de productes típics. A més, durant els dies 5, 6 i 7 s’ha organitzat una activitat de video mapping al Palau de la Generalitat, de 20.00 a 00.30 hores, durant la qual, de manera nova respecte a altres anys, es projectaran imatges no només sobre la torre Vella, sinó també sobre la façana del carrer Cavallers.

A més, el dissabte 7, també al carrer Cavallers, se celebraran jocs infantils, de 9.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores. Finalment, el diumenge 8 d’octubre, a les 12.00 hores, tindrà lloc un concert a la plaça de la Verge a càrrec de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa; el dilluns 9 d’octubre, al campus de Tarongers, conclouran les celebracions amb un castell de focs artificials a les 00.00 hores.

Actes a Alacant

A la ciutat d’Alacant, del 7 al 9 d’octubre, a la plaça Gabriel Miró, s’han programat diverses activitats infantils en horari de 09.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores. Així mateix, el diumenge 8 tindrà lloc un concert a l’Esplanada, a les 12.00 hores, i el dilluns 9 d’octubre hi haurà un castell de focs artificials, a les 00.00 hores, al port.

Celebracions a Castelló i Elx

Les celebracions del Dia de la Comunitat Valenciana a Castelló de la Plana tindran lloc els dies 7 i 8 a la plaça de les Aules, amb la programació de diverses activitats infantils. D’altra banda, el diumenge 8, a les 12.00 hores, hi haurà un concert a la plaça Major i el 9 d’octubre, a les 00.00 hores, es dispararà un castell de focs artificials entre l’Auditori i el Palau de Congressos.

A Elx s’han programat activitats infantils els dies 7 i 8, a la plaça de l’Algeps i la plaça de Castella, respectivament, en horari de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00. Així mateix, el diumenge 8, la Societat Instructiva Musical ‘Sones de Sax’ oferirà un concert a la plaça de Baix, a les 20.00 hores, mentre que el dilluns 9 d’octubre, a les 00.00 hores, hi haurà un castell de focs artificials al pont del Ferrocarril.

Les activitats de la campanya i els horaris es poden consultar en l’enllaç següent: programació dels actes amb motiu del 9 d’Octubre.

Documents

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón